Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Pohádkoví herci: Miloš Kopecký



22.08.2012

Miloš Kopecký byl slavný herec, představitel vtipných padouchů. V pohádkách se často snaží dostat k bohatství!

 

Miloš kopecký

Zdroj: Ćeská televize

 

Miloš Kopecký (22. srpna 1922 - 16. února 1996) byl český herec, který se narodil v Praze. Když byl mladý, tak nenáviděl školu, neuměl se prát a nerad sportoval. 

Když vyrostl z mladých let, tak se vrhl na herectví. A to jak na divadelní, televizní, tak i na to filmové. Časem se z něj stal slavný herec, který má na svém kontě zajímavé role. Nebezpečný pistolník Hogo Fogo z filmu Limonádový Joe, polní kurátor Katz z filmu Dobrý voják Švejk a také nezapomenutelný doktor Štrosmajer ze seriálu Nemocnice na kraji města.

Miloš Kopecký zemřel 16. února 1996 v Praze.

 

V POHÁDKOVÉM SVĚTĚ

Půlnoční království je přímo stvořené pro proradné rádce. Nejvyšší z nich je pan kancléř, který má pod palcem i pana krále. Jeho mocenské choutky však brzy utne spravedlivý král Miroslav ze sousedního království.

 

Pyšná princezna

Proradní rádcové v pohádce Pyšná princezna

 

Když mu to nevyšlo v Půlnočním království, tak své štěstí zkouší v malé zemi s názvem Moje království. Je to chytrý princ, který má zálusk nejen na některou z místních princezen, ale také na zlato pana krále.

 

Byl jednou jeden král

Chytrý princ z pohádky Byl jednou jeden král

 

Stále mu to nevychází. Chtěl by se bez práce dostat k velkému bohatství. Jako starý vetešník se snaží získat kouzelnou čepici, která dokáže splnit každé přání.

 

Čarovné dědictví

Vetešník má zálusk na kouzelnou čepici a to v pohádce Čarovné dědictví

 

Konečně pochopil, že mu bohatství do klína jen tak nespadne. Usedá tedy na trůn jako král v pohádce Jak se tančí brumbambule.

 

Jak se tančí brumbambule

Z pohádky Jak se tančí brumbambule

 

Páni rádcové, tak chcete zrušit poplach a nebo ne? :) 

 

Sdělte nám Váš názor:

Související pohádky:

Pyšná princezna(446 fanoušků)

Nejnovější články:

Kategorie:
Pohádkoví herci

TOPlist