Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Ledové království: Animovaná pohádka o velkém putování!



25.11.2013

Americký dobrodružný film byl natočen podle klasické pohádky dánského spisovatele Hanse Christiana Andersena! Snímek Ledové království je pohádkou o milé a nebojácné Anně, která podnikne v kruté zimě výpravu za záchranou své sestry Elsy. 

frozen
Foto: Falcon
 

Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy.

Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě.

V průměrném animovaném filmu lze najít speciální efekty ve zhruba 45 procentech záběrů. Protože se ale většina děje snímku Ledové království odehrává uprostřed sněhové bouře – a sníh a led jsou brány jako speciální efekty – může být Ledové království považováno za film, který je takřka celý opravdu velice speciální.

V původním zněním se objevují taková jména jako Kristen Bell, Alan Tudyk, Josh Gad, Idina Menzel, Jonathan Groff nebo Eva Bella. Animované postavičky do češtiny nadabovali Tereza Martinková, Andrea Elsnerová, Monika Absolonová, Miloslav König, Ondřej Brzobohatý nebo Václav Kopta.

Režie rodinného filmu se chopila dvojice Chris Buck (režisér snímků Tarzan nebo Divoké vlny) a Jennifer Lee (scenáristka filmu Raubíř Ralf).

Americká animovaná pohádka Ledové království/Frozen má v českých kinech premiéru 28. listopadu 2013.

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist