Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Zvonilka: Tajemství křídel - fantasy příběh dvou nezbedných víl!



30.10.2012

Americký snímek nás spolu s hlavní hrdinkou zavede do tajemné říše jménem Zimoles! Fantasy film Zvonilka: Tajemství křídel je už pátým pokračováním příhod oblíbené víly Zvonilky!

zvon
Foto: Falcon
 

Zvonilka se tentokrát vydává napříč zapovězenou hranicí ze svého domova do tajemných Zimních lesů, kde se setkává s celou řadou zimních víl a odhaluje kouzelné tajemství – Zvonilka má totiž sestru, stejně veselou a hravou Modrovločku. Ta se s ní na oplátku vydává na návštěvu do Zvonilčina domova.

Když se o jejich pouti dozví královna Clarion a král Milori, vládci Zimních lesů, varují obě před tím, že už nikdy nesmějí zapovězenou hranici překročit, a vysvětlují jim oběť, kterou sami museli za podobný přestupek podstoupit.

Zvonilka a Modrovločka ale nemohou ovlivnit přírodu. Když stroj na výrobu sněhu, který Modrovločka při svém putování po Zvonilčině domově používá, začne ohrožovat strom, jenž je zdrojem kouzelného prášku víl, jsou obě sestry nuceny sjednotit letní a zimní víly a vše napravit dříve, než bude pozdě.

Příběhy víly Zvonilky se začaly psát v roce 2008, kdy vznikl první film Zvonilka a poté v rychlém sledu následovaly snímky Zvonilka a ztracený poklad (2009), Zvonilka a velká záchranná výprava (2010), Zvonilka a Velké hry (2011) a naposledy právě Zvonilka: Tajemství křídel (2012). 

Zatím poslední "zvonilkovský" film natočila režisérka Peggy Holmes, která má za sebou pohádku Malá mořská víla: Arieliny začátky (2008). Podle prvních diváků jde o jeden z nejlepších dílů celé série, která v USA sice vyšla jen na videu, ale u nás bude naštěstí uváděna přímo v kinech.

Hlavní role pohádkových postav, kde v originále hovoří třeba Lucy Hale, Timothy Dalton, Anjelica Huston nebo Mae Whitman, namluvili do češtiny známí čeští herci a herečky jako Marika Šoposká, Eliška Balzerová, Jitka Smutná nebo Miroslav Mejzlík.

Americký animovaný film Zvonilka: Tajemství křídel/Tinker Bell: Secret of the Wings je v českých kinech k vidění od 1. listopadu 2012.

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist