Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Známe program letošního ročníku dětského festivalu Kašpárkohraní!



11.04.2013

Největší dětský festival v České republice se letos uskuteční 16. června 2013 od 12 do 19 hodin! Kašpárkohraní, které proběhne v pražské Stromovce, nabídne příjemné odpoledne plné hudby, divadla, zábavy, her i sportu. Vstup do areálu je už od 11 hodin!

kas
Foto: kasparkohrani.cz
 

Největší rodinný festival přivítá opravdu zajímavé hosty. Z těch hudebních se můžeme těšit na takové osobnosti jako je zpěvačka Ewa Farna, toho času porotkyně Česko-Slovenské SuperStar, nebo skladatel Jaroslav Uhlíř, který přiveze koncertní komponovaný program určený pro malé i velké uši, ve kterém si děti i dospělí mohou se samotným autorem za jeho klavírního doprovodu zazpívat známé písně z pohádek Princové jsou na draka, S čerty nejsou žerty, Lotrando a Zubejda nebo Tři veteráni.

kaspa
Foto: kasparkohrani.cz
 

Z kapel přijede Kašpárek v rohlíku, který představí novou mobilní koncertní šou! Kašpárkova divoká bejbypanková partička krocená v pojízdné kleci zahraje své největší hitovky za jízdy i ve statickém provedení. Součástí koncertu bude i krmení a drezůra muzikantů.

Členové kapely Pískomil se vrací předvedou hodinovou show plnou obzvláště vypečených písniček a barevných kostýmů, a zároveň představí své nové album „A kdy už tam budem?“

Komu se písničky zalíbí, získá možnost pořídit si album za zvýhodněnou festivalovou cenu i s podpisem samotného Pískomila, který vás provede celým koncertem. Navíc má připravenou i speciální soutěž pro malé odvážlivce, kteří se nebudou bát mikrofonu. A aby vám to těšení lépe ubíhalo, mrkněte na nový videoklip k písničce Malý tvor.

Na Kašpárkohraní s Pískomilem vystoupí také jeho speciální host Radek „Gipsy“ Banga. Uvidíte, zda se mu podaří naučit Pískomila rappovat a možná se také přiučíte nějakým rapperským fíglům!

Návštěvníci se mohou těšit také na průvod obřích masek v provedení Echt Street Puppets, což je český divadelní soubor, který se specializuje na prezentaci vlastních gigantických mechanických mobilních loutek ve veřejném prostoru.

V současné době Echt Street Puppets disponují celkem čtrnácti loutkami, jejichž průměrná výška se pohybuje od 3 do 4,5 metru a některé jsou ovládany až čtyřmi vodiči. Při pouličních představení využívají Echt Street Puppets zejména improvizace a interakce s publikem a loutky se tak stávají v očích diváka živými bytostmi, novým živočišným druhem „Ontos Mechanicus“.

kaspa
Foto: kasparkohrani.cz
 

V bublinové show Václava Strassera uvidíte mýdlové, kouřové, obří a duhové bubliny a spousta jiných triků. Zajímavé také bude interaktivní pouliční klaunské představení skupiny Squadra Sua, která ukáže první díl rozpracované trilogie o hrdinských jednotkách a nezbytných mužích, kteří bojuji… za pravdu a za dobro.

Co se týče sportu, tak návštěvníci uvidí hráče známých sportovních klubů jako fotbalový FK Dukla Praha, atletický ASK Slavia Praha, rugbyový Rugby Club Praha Smíchov, florbalový Tatran Střešovice a přítomný bude i Český kuličkový svaz.

kaspa
Foto: kasparkohrani.cz
 

FK Dukla Praha má pro návštěvníky připravenou střelbu na přesnost, minifotbálek, dovednostní dráhu, na které mohou děti soutěžit proti svým rodičům a mnoho dalších atrakcí. Součástí programu bude i autogramiáda hráčů A týmu a legendy Güntera Bittengela. 

Na stanovišti  florbal si účastníci Kašpárkohraní mohou vyzkoušet florbalové dovednosti (střelba, technika hole, zahrát si zápas proti hráčům Tatranu Střešovice 3 na 3, 1 na 1 nebo mezi sebou), zasoutěžit si v přesnosti střelby o florbalové ceny. Na   autogramiádě mistrů ČR (od 14.00 do 17.00 hod) pak máte možnost vyfotit se se svou florbalovou hvězdou!

kaspa
Foto: kasparkohrani.cz
 

Chcete si vyzkoušet vyrobit své originální africké masky? Tak právě pro vás je určena naše výtvarná dílna, kde můžete popustit uzdu své fantazii a vyrobit si originální africké masky dle vašich představ.

Masky můžete poté dát svým rodičům jako dárek, pověsit na zeď či je použít na obličej a zatančit si africký taneček. Tato dílna je určena dětem od 5 let, mladší děti se jí mohou zúčastnit v doprovodu svých rodičů, či starších sourozenců.

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist