Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Víkend s pohádkami



18.04.2020

Dnes tu pro vás máme další přehled pěkných pohádek, na něž se můžete těšit o víkendu. Ať už dáváte přednost příběhům o spanilých princeznách, zlých kletbách nebo neposlušných čertech, čeká vás příjemná a zábavná podívaná.

Pohádky vysílané v sobotu 18. dubna 2020:


To se ti povedlo, Julie
ČT1, 7:25
Jednoho dne nalezne víla Julie na palouku malé děvčátko a s chutí se pustí do jeho výchovy. Když dívka dospěje do věku na vdávání, rozhodne se Julie, že jí najde pořádného ženicha – prince nebo alespoň rytíře. Jenže jak už to tak bývá, se všemi dobře míněnými plány nakonec zamává náhoda…

Tlustý pradědeček
ČT1, 8:05
Hudební pohádka o tom, jak chytrost vítězí nad loupežníky, vznikla podle předlohy Josefa Čapka. Těšit se můžete na plejádu skvělých českých herců v čele s Rudolfem Hrušínským, Viktorem Preissem, Naďou Konvalinkovou, Ladislavem Potměšilem, Václavem Vydrou a dalšími.

Zlaté kapradí
ČT1, 13:05
O svatojánské noci se ovčák Mikeš vydá hledat ztracenou ovečku. V lese právě vykvetlo zlaté kapradí a semínko, které Mikešovi zapadlo za pentli u klobouku, skrývá kouzelnou moc. O tu má velký zájem také víla, jež se ale do mladíka zamiluje. Tak začíná pohádka podle Jana Drdy, v níž čekají na ovčáka mnohá dobrodružství.

O spící princezně, šípkových růžích a uražené víle
ČT1, 14:10 (nebo ČT1 20. 4. 2020 v 10:35)
Pod dlouhým názvem se schovává známý příběh o princezně Růžence, která prospala celých sto let. V hlavních rolích účinkují Eva Horká, František Kreuzmann ml., Miriam Hynková, Ljuba Krbová, Milena Dvorská, Simona Stašová ad.

Pohádky vysílané v neděli 19. dubna 2020:


O Rampelníkovi
Nova, 9:15
Německá pohádka představuje známého skřítka Rampelníka, jenž umí proměňovat slámu ve zlato. Díky této jedinečné schopnosti pomůže mlynářově dceři, za svou službu ovšem žádá podivnou odměnu…

Motanice
ČT1, 13:05
Podle předlohy Jana Drdy vznikla také pohádka o tom, jak chalupník Dařbuján léčí sedláka Pandrholu. Nejspíš si říkáte, že už ten příběh znáte pod jiným názvem, a je to skutečně tak. Dějově se pohádky nijak zvlášť neliší. V tomto zpracování z roku 1988 však v hlavních rolích uvidíte Petra Kostku (Dařbuján), Josefa Vinkláře (Pandrhola) či Radovana Lukavského (Smrťák).

Probuzená skála
ČT1, 14:10
Známá autorka televizních pohádek Helena Sýkorová tentokrát napsala příběh na motivy španělských pověstí Washingtona Irwinga. Hrdinkou je chudá dívka Sančika toužící objevit tajemný poklad ve skalách. Nakonec pochopí, že největší poklad – lásku – najde ve svém srdci.

Čertoviny
Prima, 16:30
O Velikonocích jste tuto pohádku možná nestihli, a tak se na ni můžete podívat nyní! Vypráví o dvou nezvedených čertech, kteří záměrně překáželi při úklidu pekla a způsobili útěk hříšné duše. Za trest jsou vysláni na svět, aby přivedli nějaké další hříšníky. Zapletou se přitom do příběhu mladé zamilované dvojice, jejíž lásce se rozhodnou pomoci.

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist