Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

V srpnu nás čeká nová pohádka Hodinářův učeň



10.06.2019

Nová česko-slovenská pohádka o hrátkách osudu vstoupí do našich kin 15. srpna 2019. O scénář a režii se postarala Jitka Rudolfová, která režírovala např. filmy Zoufalci (2009) a Rozkoš (2013).

Foto: Česká televize

Hodinářův učeň vypráví o lásce, hamižnosti a lidské malosti, ale také o šikovnosti a odvaze hodinářského učně Urbana. Ten musí překonat mnohé nástrahy na cestě za hodinkami, které dokážou varovat před Smrtí. Zachrání Urban díky svému dobrému srdci a nadání milovanou Lauru? Příběhem se od začátku do konce proplétá motiv času a hodinek, k čemuž je výrazně přihlédnuto i v rámci výtvarné stylizace.

 

 

Dobrodružný děj plný lásky, napětí a humoru nadchne tedy rovněž výtvarným zpracováním a dekadentní atmosférou. V neposlední řadě zaujme neokoukaným prostředím a samozřejmě atraktivním hereckým obsazením. Natáčelo se mj. na Panské skále u Kamenického Šenova, v Luční boudě v Krkonoších, na zámku v Uherčicích u Znojma (zde se natáčela např. také pohádka Svatojánský věneček), v Mikulově ad.

Důležitou roli v příběhu má osud, jejž zastupují „tři sudičky“ – bratři Rodovoj a Rodovít a jejich sestra Lichoradka. V těchto rolích se můžeme těšit na Václava Neužila, Jaroslava Plesla a Janu Plodkovou. Jitka Rudolfová dále obsadila Viktora Preisse, Jakuba Žáčka, Pavlínu Štorkovou, Evu Bándor či Miroslava Krobota. Ústřední mladou dvojici hrají Michal Balcar a slovenská herečka Dana Droppová.

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist