Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Užijte si státní svátek s pohádkami



08.05.2020

V pátek 8. května tu máme státní svátek a v televizi další nálož pohádek a rodinných filmů, které nám zpříjemní dlouhé chvíle. Který z následujících snímků si nenecháte ujít?

 

Rumburak
Nova, 9:30
Čaroděj II. kategorie, kterého všichni dobře známe ze seriálu o princezně Arabele, se dočkal vlastního filmu. Ten vypráví o tom, jak Rumburak uvízl ve světě lidí, kde si v podobě havrana horko těžko shání potravu. V noci, kdy na sebe může brát lidskou podobu, začne pracovat v ústavu. Tam s pomocí moderního počítače získá přístup k zaklínadlům, jichž se později zmocní zlotřilý inženýr Zachariáš.

 

Koloběžka první
ČT1, 9:40
Kdo by neznal příběh o obyčejné, ale chytré dívce, která dostane za úkol ke králi přijet-nepřijet, oblečená-neoblečená a s darem-nedarem? Pohádku Jana Wericha v režii Ludvíka Ráži zdobí výtečné herecké obsazení a písničky autorské dvojice Jaroslav Uhlíř a Zdeněk Svěrák.

 

Pyšná princezna
CSfilm, 10:15
Pohádka všech pohádek o rozmarné Krasomile, která si odmítla vzít za muže krále Miroslava, to je stará dobrá Pyšná princezna s Alenou Vránovou a Vladimírem Rážem v hlavních rolích. Dokáže král v přestrojení za zahradníka napravit rozmazlenou princezničku a zatočit s vykutálenými rádci?

 

Byl jednou jeden král…
Prima, 14:05
Byl jednou jeden král, jenž si říkal Já První. Měl tři dcery a chtěl vědět, která z nich ho má nejraději. Nejmladší Maruška prohlásila, že ho má ráda jako sůl. To ho rozhněvalo natolik, že dceru vyhnal. Brzy však musel uznat, že bez soli se skutečně nedá žít. Užijte si oblíbenou pohádku s Janem Werichem a Vlastou Burianem.

 

O podezíravém králi
ČT1, 14:45
To, že si španělský král Filip vybral za nevěstu chudou Charlottu z Anglie, nebylo jeho královské matce příliš po chuti. A tak začala za jeho zády všemožně intrikovat. Svou snachu dokonce obvinila z nevěry! Dokáže láska mladé královny zabránit tomu, aby se dvojice navždy rozdělila?

 

Šíleně smutná princezna
Prima, 15:55
Hudební pohádka režiséra Bořivoje Zemana vypráví příběh prince a princezny ze sousedních spřátelených zemí, kteří se mají podle přání svých královských otců vzít. Oni však chtějí o svém osudu a životním partnerovi rozhodnout sami.

 

Obušku, z pytle ven!
Nova, 16:10
Adaptace klasické pohádky Karla Jaromíra Erbena o chudém muzikantovi, jenž díky dobrému srdci a kouzelnému stařečkovi přišel k divotvorným darům, baví diváky už od roku 1955. Podaří se hrdinovi potrestat lakomého krčmáře?

 

Princezna se zlatou hvězdou
ČT1, 17:35
Další z klasických českých filmových pohádek vznikla podle předlohy Boženy Němcové a Pavola Dobšinského. Krásnou princeznu Ladu si chce vzít za ženu zlý král Kazisvět. Moudrá chůva pomůže princezně prchnout ze země s pomocí šedivého myšího kožíšku. S ním se Lada dostane až do královské kuchyně na zámku prince Radovana.

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist