Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Snění nebylo nikdy zábavnější!



14.07.2020

Dne 23. července 2020 má v českých kinech premiéru dánský animovaný film Vzhůru za sny, který potěší nejen ty nejmenší snílky, ale celou rodinu.

 

Foto: SF Studios Danmark,

Hrdinkou snímku je dvanáctiletá Mína, jejíž život se obrátí vzhůru nohama hned dvakrát. Poprvé se tak stane, když proti své vůli získá nevlastní sestru. Všichni očekávají, že se z nich stanou nejlepší kamarádky, jenomže Jenny je příšerně otravná. Druhá rána Mínu zasáhne v podobě senzačního tajemství, které dívka objeví ve snu.

Přijde na to, jak sny vznikají a že jejich svět má podobu nekonečných filmových studií připomínajících hollywoodskou továrnu na sny. Každý člověk tam má vlastní štáb a režiséra svých snů. Mína je pochopitelně ohromená, nechá si vše podrobně vysvětlit a podívá se na sny svých bližních. Samozřejmě ji napadne to, co se vysloveně nabízí – že by mohla zasáhnout do scénáře a ovlivnit snění někoho jiného.

 

Bylo by přece prima sem tam přidat něco legračního a jinde zase něco strašidelného. Jde to snadno a pro Mínu se z toho stane ohromná zábava – upřímná i škodolibá. Dívka se rozhodne měnit sny nevlastní sestry a trochu jí to nandat. Vždyť je tak nesnesitelná! Zahrávání si s lidskými sny však může mít vážné následky. Bezbřehá fantazie je jen začátkem velkého dobrodružství…

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist