Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Slavný Superman letos slaví pětasedmdesáté narozeniny!



19.04.2013

Komiksový hrdina v pláštěnce a s velkým S na hrudi už není žádný mladík! Kreslený Superman, který inkognito pomáhá bezbranným, bojuje proti zlu a v civilu se mění v nenápadného novináře Clarka Kenta, oslavil ve čtvrtek půlkulaté jubileum!

super
Foto: Promo

Superman, který je dnes kulturním, společenským a dokonce módním fenoménem, se zrodil v červnu roku 1938, kdy vyšlo číslo sešitu Action Comics. Jenže ve skutečnosti vyšel vlastně už 18.­ dubna toho roku, takže proto má Superman vlastně dvojí narozeniny!
 
Uvnitř sešitu bylo první dobrodružství Clarka Kenta a Lois Lane v redakci Daily Star a na obálce se skvěl hrdina v červenomodré pláštěnce, který bez problémů zvedal rukama automobil. Metropolis se stal domovem hrdiny až o rok později, kdy bylo nutné rodící se legendu a redakci, v níž pracovala, umístit do konkrétního města.

Je však třeba říct, že postavu Supermana vymysleli už v roce 1933 spisovatel Jerry Siegel a kreslíř Joe Shuster, kteří jej pak právě v roce 1938 prodali za směšných sto třicet dolarů společnosti DC Comics.

Muž z oceli - trailer!

Během pětasedmdesáti let vzniklo několik filmových i seriálových adaptací komiksu, z nichž ta nejslavnější pochází z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let.
 
Ve třech dílech si superhrdinu zahrál herec Christopher Reeve. A v červnu tohoto roku - u příležitosti výročí - bude mít premiéru další "supermanovský snímek" - film Zacka Snydera Muž z oceli.
 
A nezapomeňme, že podle komiksu byl natočen také televizní seriál, vyšly příhody mladého Supermana, či samostatná dobrodružství Supergirl Lois Lane. Superman je prostě už klasika!
 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist