Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

První trailer na seriálové Jeho temné esence



29.03.2019

Jeho temné esence je název knižní fantasy trilogie britského spisovatele Philipa Pullmana, jejíž jednotlivé díly nesou podtituly Zlatý kompas, Jedinečný nůž a Jantarové kukátko. Knihy u nás vydává nakladatelství Argo, které v současnosti připravuje Knihu prachu, první díl Pullmanovy nové zamýšlené trilogie La Belle Sauvage, v níž se čtenáři budou moci vrátit do světa Zlatého kompasu. Vyjde 14. března 2019.

 

Foto: Promo (2x)

Většina z nás už někdy slyšela alespoň o prvním díle původní trilogie díky filmovému zpracování z roku 2007, v němž si zahráli mj. Daniel Craig a Nicole Kidman. Pro malý úspěch však k natáčení dalších pokračování nedošlo. Naštěstí se BBC ve spolupráci s HBO rozhodla Pullmanův fantastický svět vrátit do hry prostřednictvím seriálové adaptace, jíž se pravděpodobně dočkáme někdy během tohoto roku. První série by měla mít osm dílů a podle všeho bude následovat i série druhá.

Už teď se můžeme potěšit prvním teaser trailerem, jenž v rychlosti představuje ústřední postavy. V úloze hlavní dětské hrdinky Lyry uvidíme Dafne Keen. Tajemnou paní Coulterovou bude hrát Ruth Wilson, ctižádostivého lorda Asriela James McAvoy, vzduchoplavce Leeho Scoresbyho Lin-Manuel Miranda a královnu divoženek Serafinu Pekkalu Ruta Gedmintas. V dalších rolích se představí Ariyon Bakare (lord Boreal), James Cosmo (Farder Coram), Lucian Msamati (John Faa) aj.

Jaký je vlastně příběh Jeho temných esencí?

Dvanáctiletá Lyra žije ve světě, kde má každý člověk daemona, zvířecího společníka, který jej celý život provází a je v podstatě jeho duší. Žijí zde ale i jiné bytosti, např. mluvící medvědí kyrysníci nebo půvabné divoženky. Lyra s jejich pomocí putuje na sever, aby zachránila kamaráda Rogera a další děti unesené obávanými Vrahouny. Má s sebou i přístroj podobný zlatému kompasu, díky němuž dokáže odhalit odpovědi na všechny své otázky.

V Jedinečném noži prochází dvanáctiletý Will tajným oknem do paralelního světa, v němž se setkává s Lyrou. Společně musejí svést bitvu proti nebezpečným fantomům, kteří ohrožují životy dospělých i zaběhlý pořádek všech světů.

Ve třetím díle zvaném Jantarové kukátko musí Will nejdřív najít Lyru, kterou její matka drží omámenou v odlehlé jeskyni. Cesta je pak oba zavede do říše mrtvých, kde se setkají se svými blízkými. Bitva na nebesích vrcholí a Lyra bezděky naplňuje poslání, k němuž byla předurčena. Následně ji však čeká nejtěžší životní rozhodnutí.

 

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist