Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Prožijte pohádkový První máj!



01.05.2020

Na 1. máje vás v televizi čeká spousta hezkých pohádek, rodinných filmů i komedií. Pobavte se u svých oblíbených snímků plných legrace a chytlavých písniček nebo jen odpočívejte u romantických příběhů. Který je váš nejmilejší?

 

Zapomenutý čert
ČT1, 6:30
Zahajte prvomájové ráno s pohádkovou komedií o čertu Trepifajkslovi, který ve společnosti dobrých lidí načichl člověčinou natolik, že ho pak ani peklo nechtělo.

 

Třetí skoba pro Kocoura
Nova, 9:10
Děj dobrodružného filmu se odehrává ve skalách, kde členové turistického oddílu trénují horolezecké dovednosti. V jeskyni jeden z nich objeví mrtvolu neznámého muže. Když ale dorazí bezpečnost, z mrtvoly se vyklube archivář, který tvrdí, že jen usnul. Ivan Kočička řečený Kocour trvá na tom, že v jeskyni skutečně ležela mrtvola. Mezitím na nedalekém zámku dochází k loupeži.

 

Jak vycvičit draka
Prima, 10:15
Fanoušci animovaných dobrodružství od studia DreamWorks by si neměli nechat ujít komedii o drsných Vikinzích a ještě drsnějších dracích. Jediný, kdo není drsný ani trochu, je hlavní hrdina Škyťák. Syn náčelníka vesnice musí porazit draka v souboji, aby se stal mužem, ale místo toho se s drakem spřátelí. Nejtěžší úkol před ním teprve stojí – přesvědčit ostatní Vikingy, že skutečný protivník číhá jinde.

 

Hrátky s čertem
Prima, 14:05
Pohádková komedie z roku 1956, natočená podle stejnojmenné divadelní hry Jana Drdy, patří dosud mezi nejoblíbenější. Připomeňte si i vy příběh vysloužilého vojáka Martina Kabáta, který se nezalekne ani loupežníka Sarky Farky, ani rohatých čertů.

 

Ať žijí duchové!
Nova, 15:45
Nezapomenutelná rodinná komedie překypující veselými písničkami vypráví o dětech, které vytáhnou do boje proti dospělým a jejich záměru proměnit starý hrad v zemědělský objekt. Za vydatné pomoci duchů se jim podaří hrad opravit a získat do své péče.

 

Třetí princ
Prima, 15:55
Pohádka natočená podle předlohy Karla Jaromíra Erbena vypráví o podivném království diamantových skal a tajemné princezně z obrazu. Jedno z královských dvojčat, princ Jaromír, se do dívky zamiluje a vydá se ji hledat. Nedokáže však splnit tři úkoly, aby ji získal, a zkamení. Jeho bratr Jaroslav mu vyrazí na pomoc.

 

O zatoulané princezně
CSfilm, 16:00
Král chce provdat mladinkou dceru Julii, ta se však rozhodne raději utéct a vyrazit do světa. Na své pouti se spřátelí se strašidlem Mulisákem a s vodníkem Brčálem. Společně se dostanou mezi cirkusáky a zachrání život artisty Františka.

 

O princezně Jasněnce a létajícím ševci
ČT1, 17:25
Jedna z nejoblíbenějších pohádek režiséra Zdeňka Trošky (podle předlohy Jana Drdy) seznamuje diváky s mladým ševcovským tovaryšem Jírou, který si z kůže vyrobí křídla a vysvobodí z hradní věže princeznu Jasněnku. Do cesty se mu však postaví zláčarodějnice a její dcera Černava.

 

Pocahontas
Nova Cinema, 20:00
Klasický animovaný snímek od Disneyho nabízí romantickou podívanou, skvělou hudbu a nezapomenutelné písně. Pohledný námořní kapitán John připlouvá do Nového světa s úmyslem dobývat zlato. Pak se ale setká s krásnou indiánskou princeznou Pocahontas a zjistí, že Země překypuje mnohem vzácnějšími poklady…

 

Korunní princ
ČT1, 20:05
Prvomájový večer na ČT1 bude patřit pohádce režiséra Karla Janáka. Hlavním hrdinou je korunní princ Jan, jehož mladší bratr Karel se nechce smířit se svou druhořadou rolí. Ukradne proto kouzelný lektvar, který dá Janovi vypít. Následník trůnu tak přijde o všechny vzpomínky a bezhlavě se vydá na cestu do nebezpečného Zapovězeného lesa. Dramatické i komické události na sebe nenechají dlouho čekat.

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist