Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Před 23 lety byla odvysílána první epizoda seriálu Simpsonovi!



17.12.2012

Žlutá rodinka ze Springfieldu je s námi už 23 let! První díl seriálu – epizoda s názvem Vánoce u Simpsonových – byl totiž odvysílán 17. prosince 1989 na stanici Fox!

simps
Foto: Promo
 

Poprvé se však Simpsonovi na televizních obrazovkách objevili už 19. dubna roku 1987, ovšem nikoli jako dvaadvacetiminutový seriál, ale jako dvouminutový skeč v Show Tracey Ullman na stanici Fox.

Simpsonovi jsou nejdéle vysílaným animovaným seriálem v historii americké televize, seriál má aktuálně 24. sérií a 19. února 2012 byla odvysílána jubilejní 500. epizoda.

Seriál drží rekord v počtu hostujících celebrit – objevili se v něm Larry King, Ringo Star, Andre Agassi, Michael Jackson, Lady Gaga a desítky dalších. Někteří z nich, jen aby se sem dostali, ochotně souhlasili i se svým ne zrovna lichotivým ztvárněním. První Češkou, která se ve společnosti žluté rodinky ukázala, pak byla Markéta Irglová.

Jak známo, rodina Homera Simpsona žije ve Springfieldu v nespecifikovaném státě USA a tvůrcu seriálu si nesmírně užívají to, že diváky úspěšně matou, aby nepřišli na to, ve kterém.

 

Sdělte nám Váš názor:

Související pohádky:

Simpsonovi(112 fanoušků)

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist