Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Pračlověk startuje v kinech!



23.02.2018

Od 22. února můžete zajít do kina na nový animák Pračlověk od tvůrců filmových hitů Slepičí úlet, či Ovečka Shaun. Režisérem snímku je držitel Oscara Nick Park, který má na svědomí také veleúspěšný snímek Wallace a Gromit.

 

Foto: Cinemart.cz

Příběh animované komedie se odehrává v dávné době, kdy po naší zemi ještě kráčeli mamuti a lidé si vážili svých rodných jeskyní. Hlavním hrdinou je roztomilý pračlověk Dug, který žije se svým kmenem, a čas tráví hlavně sháněním jídla.

Poklidný život ale skončí. Dug spolu se svým čtyřnohým kamarádem Čenichem, musí zachránit svůj kmen a domov před velkou hrozbou. Vtrhla k nim totiž doba bronzová v čele s padoušským lordem Bafoněm. Hrdina se nakonec díky náhodě ocitá přímo uprostřed nepřátelského území a tam vsadí budoucnost svého kmene do podivné hry, ve které se dvě stejně velké skupiny bojovníků snaží kopat do kožené koule.

 

Dug má jedinou šanci: naučit sebe a dalších deset hodně nemotorných pralidí hrát fotbal a pak vyhrát zápas proti elitnímu reprezentačnímu klubu Real Bronzio. Jen tak můžou získat zpět své území. To se na začátku jeví naprosto nemožné.

Vypadá to spíše na naprostou katastrofu, totální debakl a po ní následující dlouhodobou práci v dolech vítězné civilizace. Naštěstí se jim podaří na svou stranu získat velkou fotbalovou fanynku Tynu a díky jejím trenérským metodám, využívajícím i bublající sopky a vroucí gejzíry, se vše začíná obracet k lepšímu.

 

Pračlověk je přístupný samozřejmě a potrvá asi 88 minut. Na výběr by měl být český dabing i anglická verze s českými titulky. Hlasy v originále propůjčili postavám Eddie Redmayne, Tom Hiddleston, Maisie Williams, Timothy Spall a další. V české verzi se můžeme těšit na Petra Neskusila, Václava Knopa, Tomáše Borůvku, Viktorii Taberyovou, Viktora Dvořáka a jiné.

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist