Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Populární seriál Simpsonovi vstupuje už do své 25. série!



17.06.2013

Ve Spojených státech bude mít na podzim premiéru pětadvacátá sezóna animovaného seriálu! Zatímco česká premiéra nejnovější řady je zatím velkou neznámou, už dnes můžeme směle říci, že co se týče dabérů, zůstane vše při starém!

simpsonovi

Foto: Promo

Seriál Simpsonovi se začal v Česku, resp. ještě v Československu vysílat 8. ledna 1992 a z původně České televize se dnes přestěhoval na kanál Prima Cool.

Naštěstí většina dabérů zůstala po celých 21 let věrna své animované postavičce, a tak můžeme počítat s tím, že i pětadvacátá série bude v tomto smyslu beze změn!

Vlastimil Zavřel si tedy opět střihne dětinského tátu Homera, Helena Štáchová přechytralou Lízu, Dalimil Klapka senilního dědu Aba, Jiří Lábus starostlivou mámu Marge a Martin Dejdar zlobivého Barta.

Mimochodem, v případě posledních dvou postaviček se česká verze liší od té americké, protože v ní obě kreslené postavičky ze Springfieldu namlouvají herečky - Marge v originále hovoří hlasem Julie Kavner a Barta oživuje Nancy Cartwright.



Touto dabingovou sestavou se Česko přiřadilo k prvním zemím světa, které seriál Simpsonovi začaly vysílat ve vlastní jazykové podobě, přičemž naši verzi využívají i na Slovensku. Režisérem českého znění je Zdeněk Štěpán, který za ni získal Cenu Františka Filipovského.

 

Sdělte nám Váš názor:

Související pohádky:

Simpsonovi(112 fanoušků)

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist