Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Pohádkoví herci: Ondřej Vetchý



16.05.2012

Ondřej Vetchý je herec, který se může pyšnit sportovní postavou. V pohádkovém světě se osvědčil jako spravedlivý čert.

 

Ondřej Vetchý

Zdroj: TV Nova

 

Ondřej  Vetchý (16. května 1962) je herec, který se narodil v Jihlavě. Od mládí se věnuje bojovým sportům, což je na jeho sportovní postavě vidět. Svoji divadelní kariéru nastartoval v Činoherním klubu v Ústí nad Labem a v Divadle E. F. Buriana. Nyní je členem pražského Činoherního klubu v Praze.

V televizi a ve fimu ztvárnil jak komediální, tak vážné role. V pohádkovém světě se nejvíce proslavil v pohádce S čerty nejsou žerty jako čert Vraník zvaný Janek. V roce 2012 oslavil krásných 50let!

 

V POHÁDKOVÉM SVĚTĚ

Začínal jako mladý, nezkušený čert. Měl hodnost Vraníka a stal se nejlepším kamarádem Petra Máchala, s kterým si vyzkoušel i krátkou vojenskou službu.

 

S čerty nejsou žerty

Čert Vraník zvaný Janek z pohádky S čerty nejsou žerty

 

Své pohádkové jméno si trošičku zkazil v pohádce Nebojsa. Ferko byl sice usměvavý klučina, ale pracovat se mu vůbec nechtělo. Své ručičky by raději použil na zvedání pečených kuřátek a počítání penízků.

 

Nebojsa

Vychytralý Ferko s nebojácným Nebojsou 

 

Svoji lenivost si přinesl i do pohádky Kouzelný měšec. Jako namyšlený princ Velemír z Dolního království by se rád dostal k bohatsví a to svatbou s princeznou Blankou.

Naštěstí se jeho pokřivený charakter změní v pohádce O pyšném panovníkovi. Na začátku to sice nevypadá, že by se měl král Jakub změnit k lepšímu. Ale Bůh tomu chce, aby z něj byl zase spravedlivý panovník.

 

O pyšném panovníkovi

Opět spravedlivý král Jakub se svojí královnou

 

Je to správný typ pro vladaře, který ve svých rukách drží velkou moc. To potvrdí jako mocný sultán v pohádce Ptačí král a také jako císař v pohádkovém příběhu Císař a Tambor.

 

Jeho krátka vojenská kariéra v pohádce S čerty nejsou žerty 

 

Sdělte nám Váš názor:

Související pohádky:

S čerty nejsou žerty (2349 fanoušků)
Nebojsa(90 fanoušků)
Ptačí král (5 fanoušků)

Nejnovější články:

Kategorie:
Pohádkoví herci

TOPlist