Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Pohádkové dobrodružství Kozí příběh se sýrem je v kinech!



24.10.2012

Do kin se v české animované 3D komedii Kozí příběh se sýrem vrací oblíbená postava prostořeké Kozy s hlasem Jiřího Lábuse. První počítačově animovaný film u nás i v celé střední Evropě s názvem Kozí příběh: Pověsti staré Prahy se stal v roce 2008 hitem. V kinech ho shlédlo téměř 350 000 diváků a získal uznání na několika mezinárodních festivalech pro děti a mládež.

kozi
Foto: Bontonfilm
 
 

Děj filmu se přenese ze středověké Prahy do pohádkové země. Hrdinové předchozího dílu Kuba s Mácou se totiž usadili v  království, pro jehož krále jsou sýry nad zlato, a tak se oba živí sýrařinou, dokud je jedné noci neodnese čert.

Jejich statečné děti, Honzík a Zuzanka, se je proto s pomocí Kozy vydají najít a zachránit. Pomáhat jim bude trojice Dlouhý, Široký a Bystrozraký a všichni zjistí, že cesta do pekla může být nejen zábavná, ale může skončit i na nečekaném místě ...

Animovaným postavám dala život a hlas silná sestava herců. Titulní postavu Kozy namluvil Jiří Lábus, Matěj Hádek a Mahulena Bočanová budou znovu Kuba a Máca. Michal Dlouhý se tentokráte představí jako Dlouhý, Miroslav Táborský jako Široký a Miroslav Vladyka jako Bystrozraký.

Nováčky v animovaném světě Kozího příběhu jsou Karel Heřmánek jako Kobyl, Martin Dejdar jako Baba, Milan Šteindler jako Vodník, Václav Vydra a Ota Jirák jako čerti a Dalimil Klapka jako Král. Dětské role namluvili Alena Kokrdová a Martin Sucharda, který byl mimochodem za dabing animovaného filmu studia Pixar Vzhůru do oblak nominován na cenu Františka Filipovského. Speciální roli dostala Lucie Vondráčková, která namluvila partu syrečků ...

Oproti jedničce má Kozí příběh se sýrem o něco pohádkovější ladění a snažili jsme se do filmu dostat ještě více gagů a humoru, než tomu bylo u prvního dílu. Hodně práce jsme si dali i s animací, která je dotažena daleko za úroveň prvního dílu. Zároveň nechybí trocha tajemna a napětí, silná postava hlavního zloducha a lehce akční finále,“ potvrzuje rodinné ladění filmu režisér a producent Jan Tománek a dodává, že Kozí příběh se sýrem si uchovává svůj specifický výtvarný styl.

Rodinná animovaná pohádka Kozí příběh se sýrem je v českých kinech k vidění od 25. října 2012 v klasické 2D verzi i ve 3Dééé verzi!

 

Sdělte nám Váš názor:

Související pohádky:

Kozí příběh(57 fanoušků)

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist