Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Nechte se okouzlit Čarovným kamínkem



10.12.2019

Jednou z letošních nových vánočních pohádek bude česko-slovenský Čarovný kamínek. Slovenští diváci ho spatří na obrazovkách už o Štědrém večeru, čeští diváci si budou muset počkat na 26. prosince.

Foto: Česká televize / RTVS

Výpravná koprodukční pohádka Nadi Jurkemikové v režii Kristíny Herczegové zavede diváky do malebné přírody na Slovensku a Moravě, kde žijí zvláštní lesní bytosti. Vládcové jedné lesní říše se rozhodnou darovat věrným služebníkům čarovný kamínek, který dokáže spravedlivě plnit přání. Čarodějnice Sebela a čaroděj Bendegůz se však nemůžou rozhodnout, jak kámen použijí. Sebela ráda pomáhá lidem, Bendegůz je naopak považuje za sobecké a zlomyslně je pokouší. Tihle dva spolu uzavřou sázku – pokud lidé použijí kamínek častěji k nesobeckým účelům, zvítězí Sebela. Pokud však ne, vyhraje Bendegůz.

Tehdy přijíždí na panské sídlo rozmařilý hrabě Heinrich v doprovodu sestry Julie a komorníka Vendelína. Heinrich se rozhodne získat peníze nerozvážnou těžbou dřeva a lovem lesní zvěře, což by znamenalo likvidaci lesa. Do cesty se mu postaví nejen zdejší obyvatelé, ale i vesničané vedení mlynářem Matoušem a Julií. Co se pak stane s čarovným kamínkem a kdo nakonec vyhraje sázku?

V hlavních rolích sympatických lesních čarodějů se můžeme těšit na Zuzanu Bydžovskou a Adyho Hajdu. V dalších rolích se objeví Anna Javorková, Milan Bahúl, Jakub Jablonský, Daniel Žulčák, Jakub Rybárik, Adela Mojžišová, Pavel Kříž a Ivana Wojtylová.

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist