Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Navštivte pohádkové prohlídky na slavném zámku Sychrov!



03.04.2013

O víkendu 13.-14. dubna proběhnou v interiérech zámku Sychrov pohádkové prohlídky nejen pro děti! Pohádkové postavy vás provedou dějem přímo v zámeckých interiérech, a to vždy v časech 10:00, 11:00, 12:00 a ve 13:30, 14:30 a v 15:30.

sychrov
Zámek Sychrov - celkový pohled
Foto: wikipedia.org
 

Pohádkové prohlídky zámku Sychrov, který leží patnáct kilometrů jižně od Liberce, přibližují dětem tuto historickou památku atraktivní formou, při které si užijí nejen spoustu zábavy, ale i napětí. Pohádkové postavy v podání sychrovských průvodců vedou rodiče s dětmi celým zámkem a v každé místnosti odehrají část příběhu.

Ukázka z pohádky Zlatovláska, která vznikla na zámku Sychrov!
 

Děti jsou interaktivně zapojeny do vývoje celého děje, například pomáhají princovi s plněním úkolů, princezně prozrazují důležité informace, nebo zahánějí zlé krále pryč z království. Díky tomu se děti na zámku nenudí a vydrží téměř hodinovou pohádku mnohem snáz, než klasickou prohlídku o historii zámku a rodu Rohanů.

sychrov
Zámek Sychrov - nádvoří
Foto: wikipedia.org
 

Vzhledem k tomu, že se tyto pohádkové prohlídky odehrávají obvykle třikrát do roka, vystřídalo se zde velké množství příběhů. Hrály se pohádkové klasiky, jako například Čertův švagr, Sůl nad zlato nebo Princezna Lada. Téměř každý rok pak průvodci natrénují premiérovou pohádku, aby se návštěvníci mohli na zámek vracet a vždy si vychutnat něco nového.

Zámek Sychrov je navíc pro pohádky jako stvořený a často se tak stává místem, kde se tyto příběhy natáčí. Z těch nejznámějších to jsou filmy Zlatovláska, Nesmrtelná teta a naposledy Nejkrásnější hádanka.

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist