Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Na jaké pohádky se můžete těšit o víkendu?



27.03.2020

Český národ se vždy obracel k pohádkám, pověstem, říkadlům, pranostikám a nejrůznějším příběhům, aby z nich načerpal útěchu a povzbuzení v těžkých časech. I dnes, v této náročné době, se můžeme potěšit u pohádek a zpříjemnit si dlouhé dny. Podívejte se s námi, co si pro nás televize připravila na tento víkend…

 

Pohádky vysílané v sobotu 28. března 2020:


Komu straší ve věži
ČT 1, 7:25
Veselá hudební pohádka režiséra Pavla Brabce vypráví o kuchtičce Majolence, která se stejně jako čarodějnice Perchta zamiluje do prince Aleše. V bláznivém příběhu se skutečnost prolíná s pohádkovým světem. Pokud máte rádi písničky a chcete se zasmát, je tohle správná volba.

Hvězdné tolary
Nova, 8:10
Sobotní rána na Nově patří obvykle německým pohádkám. Tahle je o osiřelém děvčátku, které se vydává na cestu do neznáma a rozdává potřebným i to málo, co mu zbylo. Jednoho dne je odměněno spadlými hvězdami proměněnými ve stříbrné mince.

Čertův švagr
ČT 1, 13:05
Čertův švagr vznikl podle předlohy Boženy Němcové, jejíž pohádky si dávno získaly srdce čtenářů všech generací. V tomto příběhu vyžene zlá macecha z domu nevlastního syna. Petr se pokouší najít práci, ale všude ho posílají k čertu, a tak se rozhodne jít sloužit do pekla.

Pavouk se smaragdovýma očima
ČT 1, 14:15
V romantické pohádce vítězí láska nad zlobou a touhou po moci – zkrátka tak, jak to má být. Mladá královna se zamiluje do prince zakletého do podoby pavouka a stihne ji za to trest. Oběma musí pomoci královnina sestřička.

Perinbaba
ČT 1, 14:55
Pohádková bytost Perinbaba řídí pozemské počasí s pomocí ohromné peřiny a kouzelných varhan. Jednoho dne zachrání před kmotrou Zubatou malého Jakoubka. Mladík Perinbabě pomáhá s výrobou sněhu, ale skrze magické zrcadlo se zamiluje do rychtářovy dcery Alžbětky a vydá se za ní zpět do světa lidí.

Pohádky vysílané v neděli 29. března 2020:


Jak princezny po nocích tancovaly
Nova, 8:55
O nedělním ránu přichází Nova s další německou pohádkou. Ta tentokrát vypráví příběh dvanácti princezen, které král každou noc zamyká v jejich komnatě. Přesto panovník každé ráno nachází dvanáct párů záhadně protancovaných střevíců.

Tom v kozí kůži
ČT 1, 13:05
V této pohádce najde mladý Tom píšťalku a rozhněvá tím svou matku. Neví totiž, že píšťalka je jedinou věcí, která matce zbyla po jeho otci, bohu Cernunovi. Roztrpčený chlapec opouští domov a po mnoha dobrodružstvích se shledává s otcem. Zároveň získává ruku princezny Olwen.

Královny kouzelného lesa
ČT 1, 14:00
Z časů, kdy čáry ještě vládly nad krajinou, pochází vyprávění o královnách kouzelného lesa, prastarých stromech a neobyčejných bytostech. V lese, který je domovem lesních kmotrů, žije také Dívka, dcera strážce hranice patřící zčásti ke kmotrům a zčásti zase do světa lidí, v němž se narodila.

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist