Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Juchú! Méďa Béďa slaví dvaapadesáté narozeniny!



05.02.2013

Tento týden si připomínáme dvaapadesát let od chvíle, kdy se v televizi poprvé objevila slavná postavička jménem Méďa Béďa neboli nejchytřejší medvěd, který kdy brázdil televizní obrazovky!

meda
Foto: Promo
 

Jak víme, tak v roce 2010 vstoupil oblíbený chlupáč dokonce na plátna kin a v tomto roce bude mít premiéru už druhý celovečerní film, tedy Méďa Béďa 2! Jednička byla kasovním trhákem, a tak tvůrci očekávají, že podobně si povede i dvojka! Scénář dvojky má prý vycházet z televizního filmu The Great College Rescue z roku 1964.

Každý ví, že Méďa Béďa (v originále Yogi Bear) se poprvé objevil v roce 1958 jako vedlejší postava v rámci představení Huckleberry Hound, ale ne každý ví, že vychloubačný medvídek, kterého stvořila slavná dvojice Bill Hanna a Joseph Barbera, se původně jmenoval právě medvěd Huckleberry!

Teprve v roce 1961 se pak objevil jako ústřední figura stejnojmenného animovaného seriálu Méďa Béďa neboli The Yogi Bear Show, který byl vysílán se zpožděním také v tehdejším Československu.

Méďa Béďa prý sehrál důležitou úlohu v osobním životě animátora Billa Hanny. V roce 1998, kdy trpěl slavný tvůrce Alzheimerovou chorobou a měl problémy s krátkodobou pamětí, si díky animované postavičce vzpomněl a přezpíval celou ústřední písničku k seriálu Méďa Béďa, kterou sám napsal!

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist