Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Hračky, které znají děti z pohádek



11.01.2020

Nejen pohádky, ale i hračky k dětství neodmyslitelně patří. A co teprve hračky, které jsou těmi nejznámějšími dětskými pohádkami inspirované!

 

Děti se hrou rozvíjí

Hračky podněcují smyslový, rozumový a citový vývoj dětí, rozvíjejí jejich fantazii a kreativní myšlení. Děti se tak hrou učí a vytváří svoji osobnost. Důležité je ale zvolit takovou hračku, která bude pro dítě dostatečně motivující. Při výběru se proto inspirujte tím, co vašeho potomka skutečně baví a co má rád.

Postavičky z Večerníčku

Nejmenší caparty potěší jednoduché plyšové hračky, se kterými se jim bude snadno usínat. Pokud dítě ukládáte do postele po dokoukání Večerníčku, radost mu uděláte plyšáky, které z dětského pořadu dobře zná. Krteček, Křemílek a Vochomůrka nebo Bolek a Lolek mu budou dělat skvělou společnost. Zvlášť plyšového Krtečka najdete v mnoha různých variantách – jednou v tlapce drží lízátko, podruhé se houpe na pružině a potřetí jede na lyžích. 

Interaktivní hračky

Vaše dítě už začíná objevovat okolní svět a je čím dál zvídavější? Pořiďte mu interaktivní hračku, která ho spolehlivě zabaví, bude stimulovat jeho smysly a pomůže mu procvičit jemnou motoriku. Skvělou volbou jsou například plyšové hračky na baterky, které tančí, zpívají nebo svítí.

Slovní zásobu rozvíjí interaktivní dětské tablety, které zároveň podněcují představivost a logické myšlení. Některé z nich jsou dokonce dvojjazyčné a dítě se tak seznamuje nejen s českými, ale i anglickými výrazy. Na podobném principu fungují i první dětské mobily vhodné už od jednoho roku.

Pro malé stavitele

Je vaše dítě manuálně zručné, baví ho tvořit a stavět? Podpořte ho tím, že mu pořídíte stavebnici. Ke klasice patří stavebnice Lego, kterou seženete v mnoha různých provedeních – inspirované je mimo jiné také nejznámějšími dětskými pohádkami, jako je Ledové království nebo Příběh hraček. K oblíbeným patří rovněž tematické stavebnice Playmobil, díky kterým si dítě postaví vlastní policejní stanici, obchod nebo zvířecí farmu. Starší kutilové ocení elektronickou stavebnici, která jim pomůže proniknout do tajů fyziky a elektroniky, a to zábavnou formou.

Dřevěné hračky

S dřevěnými hračkami si hrály celé generace dětí – jsou totiž odolné a navíc vyrobené z přírodního materiálu. Roční batolata spolehlivě zabaví dřevěná magnetická pyramida tvořená tyčí, na kterou dítě navléká barevné kroužky. Mezi klasiku patří také dřevěná deska s rybičkami, které dítě musí pomocí magnetického prutu ulovit. Starší děti si zase vyhrají s vláčkem a kolejemi nebo autodráhou.

Další várku inspirace najdete na Heurece – dětských hraček je tam skutečně požehnaně. 

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist