Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Heidi – děvčátko z hor se vrátí v animovaném seriálu!



24.11.2012

Chystá se nová verze seriálu podle populární dětské knížky! Společnost 100 Media nedávno podepsala licenční smlouvu s rakouskou veřejnoprávní televizí ORF týkající se výroby nového animovaného seriálu Heidi.

heidi
Foto: Promo
 

Na základě této smlouvy získá rakouská televize exkluzivní práva na 3D animovanou sérii podle oblíbeného románu od švýcarské spisovatelky Johanny Spyri, který vyšel poprvé už v roce 1880.

Román Heidi, děvčátko z hor, který je jednou z nejpopulárnějších a nejprodávanějších knih švýcarské, resp. německojazyčné literatury, se dnes může pochlubit více než 50 miliony prodaných knih a překlady do více než padesáti různých jazyků.

Připravovaný seriál Heidi by měl mít celkem třicet devět dílů po dvaadvaceti minutách. Nebude to však jeho první filmová adaptace – podle slavného dětského románu byl už v roce 1937 natočen stejnojmenný americký film.

Navíc v roce 1977 měl na německé stanici ZDF premiéru televizní seriál Heidi, jež byl také inspirován příběhem pětileté holčičky z Alp. Do dnešních dnů byl odvysílán ve více než 46 zemích světa.

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist