Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Harry Potter má svůj vlastní web!



28.05.2012

Před měsícem byl spuštěna nová stránka, jež si dala za úkol zprogagovat fenomenálního čarodějnického učně. Nový web, který má na starosti tým spisovatelky a autorky Harryho Pottera J. K. Rowling, není žádnou obyčejnou fanouškovskou stránkou, jakých jsou na internetu tisíce, ale docela obstojnou konkurencí pro prodejce elektronických knih.

 

Harry Potter

Harry Potter, bojovník proti zlu!

 

Projekt, který ze začátku vzbuzoval spíše úsměv, už totiž slaví první úspěchy. Prodejci elektronických knih totiž začali své zákazníky hromadně odkazovat právě na Pottermore.com. Tým kolem britské spisovatelky tak již prodal přes půl milionu výtisků a celkově vydělal přes pět milionů dolarů. Jen pro pořádek - první tři díly stojí bez centu osm dolarů a kompletní série Harryho Pottera devět dolarů a devadesát devět centů.

Ač se Pottermore.com tváří jako stránka, která chce jen pomoci prodeji knih oblíbené fantasy série, nelze si nevšimnout, že její ambicí je především cílené budování sítě fanoušků z celého světa. Vzhledem k tomu, že poslední díl vyšel v roce 2007 (v Česku v roce 2008) a poslední film měl premiéru v červenci 2011, je pochopitelné, že J. K. Rowling chce i nadále udržovat povědomí o svém životním díle. Webová stránka tak poslouží jako místo, kde se budou setkávat fanoušci Harryho Pottera, kteří si budou sdělovat své dojmy z četby či ze zhlédnutých filmů.

 

Pottermore

J. K. Rowling a její projekt Pottermore.com

 

V případě, že se budete chtít zaregistrovat, počítejte s tím, že vás čeká zodpovězení několika osobních dotazů a také otázek, které prověří vaše znalosti kouzelnického světa. Nebuďte tedy netrpěliví a za pár minut se stanete plnohodnotnou součástí světa Harryho Pottera. Do dnešních dnů se na serveru zaregistrovalo už přes pět milionů čtenářů, takže jistě stojí za to být součástí této velké „rodiny“.

 

Pottermore

Web Pottermore.com

 

Web plánuje, že brzy rozjede i bezplatné půjčování e-knih do čteček v knihovnách a je pravděpodobné, že v budoucnu bude všech sedm dílů o čarodějnické škole v Bradavicích dostupných právě jen na potterovském serveru. A to včetně českých překladů!

 

J. K. Rowling představuje svůj internetový projekt Pottermore 

 

Sdělte nám Váš názor:

Související pohádky:

Harry Potter(119 fanoušků)

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist