Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Gordon a Paddy – svérázná dvojka policistů z animovaného lesa



10.12.2018

Gordon a Paddy je švédský animovaný fantasy film, jenž měl u nás premiéru 6. prosince 2018. Nejvyšší čas vyrazit s rodinou do kina!

Foto:  Lee Film / Film i Väst / SVT

Gordon je stárnoucí ropušák a Paddy malá myška. Těžko byste hledali méně pravděpodobnou dvojku policistů, která v rodném lese bojuje se zločinem. Z krádeže ořechů veverčáka Valdemara je zprvu málem obviněna samotná Paddy! Gordon má však bohaté zkušenosti, a tak brzy přijde na to, jak se věci doopravdy mají.

Nachází v Paddy skrytý potenciál a rád by ji učinil svou nástupkyní na místo velitele. Jeho poslední případ s ořechy nebyl však zdaleka tak náročnou zkouškou jako první případ velitelky Paddy. Když se jednoho dne ztratí veverkám milovaný syn a následně se začne pohřešovat malý zajíček, musí se Paddy postavit strachu z nejobávanějšího obyvatele lesa – lišky. Je skutečně původcem všeho zla ona, jak si Gordon myslel?

 

Na to už budete muset přijít vy. Dodejme ještě, že film vznikal podle knížek Ulfa Nilssona, kde má i největší záhada prosté vysvětlení a kde je nebezpečí běžnou součástí života v lese. Předlohu ilustrovala Gitte Speeová. Kouzlo jejího výtvarného umění si ponechává i snímek.

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist