Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Frankenweenie: Domácí mazlíček - dojemný příběh chlapce a psa!



04.01.2013

Režisér Tim Burton se v šestnáctém celovečerním filmu vrací ke svým počátkům! Slavný tvůrce v animovaném snímku Frankenweenie: Domácí mazlíček navazuje na svůj vlastní stejnojmenný krátkometrážní hraný film z roku 1984.

frank
Foto: Falcon
 

Když mladý Victor nečekaně přijde o svého milovaného psa Sparkyho, povolá na pomoc vědu a svého nejlepšího přítele přivede znovu k životu – jen s několika drobnými změnami. Snaží se svůj výtvor ukrývat, ale když se Sparkymu podaří uniknout, zjistí Victorovi spolužáci, učitelé i ostatní obyvatelé města, že znovuzrození může mít příšerné následky.

Režisér Tim Burton (54), který má za sebou kultovní snímky jako Beetlejuice, Střihoruký Edward, Ed Wood, Mars útočí! nebo Sweeney Todd, si vzal jako námět svého v pořadí šestnáctého a druhého animovaného filmu své krátkometrážní dílko Frankenweenie (1984).

Při tvorbě tohoto loutkového celovečerního filmu Tim Burton upravil své původní náčrtky a v případě postav, které se v příběhu původně neobjevovaly, je doplnil zcela novými. Celá řada postav je vytvořena na základě podoby a chování postav klasických hororových snímků z třicátých let a na tyto filmy odkazuje také řada jmen těchto postav.

Jedná se o první snímek, natočený za pomoci animační techniky stop motion, který byl uveden v Imax 3D kinech. Navíc jde o první film režiséra od snímku Ospalá díra (1999), ve kterém neobsadil ani jednoho z dvojice Johnny Depp a Helena Bonham Carter.

Americká animovaná komedie Frankenweenie: Domácí mazlíček/Frankenweenie má v českých kinech premiéru 3. ledna 2013.

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist