Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Filmová Popelka Libuše Šafránková dnes slaví 60. narozeniny!



07.06.2013

Oblíbená filmová a divadelní herečka známá z celé řady pohádek se dnes dožívá významného životního jubilea! Gratulujeme! Libuše Šafránková natočila během své kariéry mnoho úžasných snímků, ale pro většinu diváků zůstane navždycky Popelkou z filmu Tři oříšky pro Popelku!

libuse
Libuše Šafránková jako Popelka
Foto: Promo
 

Libuše Šafránková se narodila 7. června 1953 ve Šlapanicích u Brna a už od dětství chodila do dramatických kroužků a hrála i v divadle. Poté, co vystudovala dramatické oddělení brněnské konzervatoře, si v roce 1971 zahrála nezapomenutelnou roli Barunky v dvoudílném filmu Babička.

O dva roky později přišla její životní role - československo-německá pohádka Tři oříšky pro Popelku, kterou natočil režisér Václav Vorlíček. Nebyla to však jediná pohádka, kterou Libuše Šafránková natočila - diváci si jí pamatují také z filmů Princ a Večernice, Malá mořská víla, Sůl nad zlato, Třetí princ nebo naposledy Micimutr.

Zajímavostí je skutečnost, že herečka nadabovala svou slovenskou kolegyni v seriálu Arabela. Ano, slavná princezna z říše pohádek hovoří hlasem Libuše Šafránkové!  A nezapomeňme také na spoustu televizních pohádek, v nichž se tato herečka objevila!

Libuše Šafránková uspěla také u dospělého publika - hrála třeba ve filmech Křtiny, Vrchní, prchni! nebo Obecná škola. Za oscarový snímek Kolja (1996) získala Českého lva v kategorii nejlepší ženský herecký výkon a na stejnou cenu byla nominována za herecký výkon v komedii Báječná léta pod psa (1997).

Doufejme, že Libuše Šafránková natočí ještě mnoha filmů a hlavně pohádek!

 

Sdělte nám Váš názor:

Související pohádky:

Princ a Večernice(420 fanoušků)
Třetí princ (206 fanoušků)
Micimutr (28 fanoušků)

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist