Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Festival Pohádková zahrádka představí novinku - králičí hop!



03.12.2012

Osmý ročník dětského festivalu opět nabídne mnoho zábavných atrakcí! Pohádková zahrádka proběhne ve dnech 10. až 13. června 2013 na hradě Loket a ve dnech 17. až 20. června 2013 na hradě Švihov!

hop
Foto: pohadkovazahradka.cz
 

Jak už název akce napovídá, jde o čtyřdenní dětský festival, který je určen pro děti základních škol a mateřských škol s konkrétními aktivitami zaměřenými na integraci dětí z dětských domovů a domovů pro postižené děti, zapojením do připravených her a soutěží.

Akce slouží převážně jako možnost vhodného jednodenního výletu pro ZŠ a MŠ, včetně speciálních škol. Pohádková zahrádka ožije denně v 9 hodin ráno a ukončena bude po 14-té hodině.

Pohádková zahrádka má navíc úžasnou novinku nazvanou Králičí hop, což je nejmladší sportovní disciplína se zvířaty, která vznikla v sedmdesátých letech minulého století ve Švédsku. Poslední dobou zažívá velký rozmach ve všech zemích Evropy, začíná se skákat i v Americe, v Japonsku a na Novém Zélandu.

hop
Foto: pohadkovazahradka.cz
 

Denně od pondělí do čtvrtka bude děti čekat mnoho atrakcí, například divadlo, kouzelník, jízda na koních, sokolník, hudební klauni, malování na tvářičky, nafukovací skákadlo a mnoho různých soutěží za sladké odměny.

Dále je čekají vzdělávací stanoviště, např. výtvarná dílna profesionální výtvarnice, kováři, hrnčíř a řezbář, kteří dětem své řemeslo předvedou a budou o něm i vyprávět.

Zástupci Zoo Jihlava, mají pro děti připravenu přednášku o zvířatech s ukázkou živého zvířete, dále bude přítomen chovatel Sibiřských hasky, včelař a chovatel hadů.

Nebude chybět ani stanoviště zdravotníků a hasičů, kteří si s dětmi pohovoří o všem důležitém, co je může v životě potkat a jak se v takových situacích zachovat a mnoho dalšího. Děti se tak budou moci odreagovat, zasoutěžit si a dozvědět se i něco poučného.

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist