Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Do kin vstupuje český film Alenka v zemi zázraků



07.02.2018

Přichází další filmová Alenka, ale tentokrát bude v něčem jiná. V čem, ptáte se? Předně se jedná o příběh na pomezí pohádky, fantasy a mysteriózního žánru. Zajímavější je ale to, že pochází z Česka.

Viktorie Stříbrná, zdroj: APK Cinema Service, autor: Josef Řezníček

Poetická podívaná pro celou rodinu

Alenka v zemi zázraků je dílem Jany Kristiny Studničkové a Otakára Marii Schmidta. Vypráví o dívce, která stejně jako světoznámá Alenka v říši divů putuje krajem svého dětství, jenž připomíná kouzelný labyrint. Sny se tu proplétají s realitou a před očima děvčete dokonce ožívají legendární postavy Malého prince, Jana Nepomuckého a dalších.

Viktorie Stříbrná, zdroj: APK Cinema Service, autor: Jana Studničková

Příběh se odehrává nejen na Malé Straně a poblíž Karlova mostu, ale i v atraktivním prostředí italských Benátek, kde se dívenka v zemi své babičky účastní karnevalu. Alence však odejde vysněný kamarád a s ním i její dětství. Prostřednictvím zvláštní zázračné koule nalezne střed labyrintu za zrcadlem vlastní duše a pronikne do dospělosti.

Popusťte uzdu fantazii už začátkem února!

Alenka v zemi zázraků zavítá do našich kin již 8. února 2018 a přinese s sebou kromě zajímavého tématu i Bolka Polívku a Veroniku Žilkovou v hlavních rolích, takže bude rozhodně na co se těšit. Malou Alenku si zahrála Viktorie Stříbrná.

Bolek Polívka a Viktorie Stříbrná, zdroj: APK Cinema Service, autor: Jana

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist