Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Co zažít v Barceloně nejlepšího? Tady jsou 3 tipy, kam vyrazit s dětmi za skvělými zážitky



22.03.2019

Připravte dětem pohodlné boty, v nichž vydrží chodit celý den, a oblečení, na němž nebudou vidět šmouhy. Jede se na výlet do Barcelony! Kdo si až dosud myslel, že hlavní město Katalánska v podstatě nemá dětem co nabídnout, možná při pročítání těchto tipů na místa, která mají v oblibě nejen děti, ale i jejich rodiče, změní názor. Abyste věděli, kam se společně vydat za poznáním i zábavou, představujeme vám své ověřené favority.

 

 

Podlehněte (alespoň pro jednou) nepřekonatelné chuti na nezdravé mlsání

Užívejte si poznávací zájezd do Barcelony už od samého začátku – od velmi vydatné snídaně, kdy se kavárnou či cukrárnou šíří vůně skořice a horké čokolády. Po vzoru malých i velkých Španělů společně se svými dětmi posnídejte oblíbené tyčinky churros z odpalovaného těsta, smažené v oleji a namáčené v rozpuštěné čokoládě.

 

Na lahodné tyčinky, jež svým vzhledem nápadně připomínají rohy ovce iberského plemene churra (odtud také jejich název), se chodí do tzv. churrerií, které se na jejich výrobu přímo specializují. Pokud netoužíte po stísněné kavárně, klidně si je dejte v pouličním stánku. 

 

Za hezkého počasí se vydejte na procházku do parku Güell

Později s dětmi navštivte pohádkově krásný park Güell. Vychutnávejte si potěšení z příjemně měkké trávy, která tak příjemně lechtá do chodidel, udělejte si piknik u jednoho z piknikových stolů – a co je hlavní, okořeňte si výlet špičkovou architekturou z dílny Antonia Gaudího. 

 

Až usednete na mozaikovou lavičku, vybalte dětem z batůžku cestovatelský deník a seznamte je s novým kamarádem – malým výletníkem Vašíkem, s nímž půjdou po stopách slavného cestovatele Villeho Pojky. Ukažte dětem sochu salamandra (patrně nejznámějšího symbolu města) a společně si prohlédněte „domy z perníku“, jejichž stěny pokrývají hnědé cihly a světlé střechy krášlí keramické vzory. Nebo rovnou zdolejte až „do nebe“ vedoucí kamenné schody bez zábradlí. Dobrá zpráva je, že vstup do většiny parku je zdarma.

 

Vezměte děti tam, kde si rády hrají a vesele dovádějí – na pláž

Pěkných pláží není nikdy dost. A v Barceloně máte pohromadě rovnou 5 km pláží tvořených zlatavým pískem. Je-li právě slunné počasí, koupejte se, trochu si pohrajte v písku nebo se jen tak kochejte oblohou zrcadlící se v moři. Vstup do moře je na většině míst pozvolný, takže i pro malé děti je bezpečný.

 

Na podzim, kdy se dny zkrátí a slunce zeslábne, vyrazte s dětmi na malou procházku podél moře a chvíli pozorujte okolí. Na konci již tak fantastického dne si pak dopřejte chutnou večeři v jedné z mnoha rybích restaurací. A pokud nebudete mít vody dost ani druhý den, namiřte si to s dětmi do jednoho z největších mořských akvárií v Evropě s fantastickým skleněným tunelem, jenž vede skrz obří Oceanárium.  

 

 

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist