Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Česká televize spustí v srpnu 2013 dětský kanál Déčko!



22.02.2013

Dětské publikum se konečně dočká svého vlastního kanálu na veřejnoprávní stanici! Česká televize totiž spustí 31. srpna 2013 dva tematické kanály – kanál pro děti a kanál o kultuře, které budou sdílet jeden vysílací okruh. Mezi šestou a dvacátou hodinou poběží program dětského kanálu ČT:D, po osmé hodině večer dostane prostor kulturní kanál ČT art. 

logo
Logo nové stanice
Foto: Česká televize
 

ČT:D bude multižánrovým kanálem pro děti ve věku od 4 do 12 let. Jeho charakteristikou je obsahově bezpečný a věkově přiměřený program strukturovaný do stabilních programových oken. V pravidelném režimu nabídne zábavní a vzdělávací pořady, dětské filmy a pohádky, publicistiku, zahraniční dokumenty, dětské zpravodajství, sport a animaci.

Denně půjde přibližně o deset pravidelných programových oken. ČT:D bude vysílat denně od 6 do 20 hodin. Vysílání zahájí v sobotu 31. srpna 2013.

Dětský kanál České televize nabídne atraktivní a smysluplné pořady, včetně pořadů s přesahem do vzdělávání. Cílem dětského kanálu bude děti nejen bavit, ale i vzdělávat a nabídnout jak dětem, tak i jejich rodičům alternativu ke stávajícím komerčním stanicím pro děti a mládež.

Zabydlí se také Krteček na dětském kanále?
 

Program ČT:D rozlišuje mladší a starší věkovou skupinu. Děti v předškolním a mladším školním věku najdou svůj program především v ranních a dopoledních hodinách. Ze stávajících pořadů uvidí například Kouzelnou školku, o víkendu Studio kamarád, z nových pak zábavně-populární vzdělávací pořady, zahraniční dokumenty o zvířatech nebo animace.

Pro děti starší osmi let připravuje ČT pokračování Planety Yó, nové budou lifestylové a hudební pořady, hrané sitcomy a zábavně-vzdělávací pořady. Nadstavbou vzdělávacích a publicistických pořadů budou dětské zprávy z produkce zpravodajství České televize vysílané dvakrát denně.

Název dětského kanálu pomáhaly České televizi vybrat děti, které oslovila ve skupinovém výzkumu. S ikonou a logem :D Česká televize pracuje také v titulcích, názvech pořadů a rubrik a upoutávkách.

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist