Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Bolek Polívka natáčí novou pohádku Kovář z Podlesí!



31.07.2012

Dobrodružný rodinný snímek, jenž propojí herce s animací loutek a 3D triky, vstoupí do kin v únoru 2013! V pohádce Kovář z Podlesí si titulní roli kovářského mistra zahrál Bolek Polívka, kterému budou sekundovat další známí čeští herci. 

kovar
Bolek Polívka jako Kovář z Podlesí!
Foto: Bontonfilm
 

Film vypráví o městečku sužovaném kletbou, kterou přinesly tři zlé víly v podání Ivany Chýlkové, Szidi Tobias a Ivety Duškové. Původně vlídné trio totiž propadlo zlobě a uvěznilo dívku, kterou hodlá zachránit její nápadník – osiřelý synovec místního kováře, hravý vynálezce prapodivných přístrojů i krotitel hlodavců v jedné osobě.

Pohádkový souboj dobra a zla se odehraje ve výtvarné stylizaci Františka Skály a v režii Pavla Göbla, jež má za sebou nevýrazné snímky Ještě žiju s věšákem, plácačkou a čepicí (2005) a Veni, vidi, vici (2009). 

dalších rolích se objeví Josef Somr, Milan Markovič, Jiří Pecha či Rostislav Novák. V menší roli hospodského se ukáže Vratislav Brabenec z kapely The Plastic People of the Universe, který navíc propůjčí hlas trikovému drakovi.

Zatímco pohádka sama je už prakticky natočená, tvůrci ještě čeká vytvoření časově náročných trikových prvků, na nichž bude snímek založen. Kovář z Podlesí bude mít premiéru 28. února 2012. 

 

Sdělte nám Váš názor:

Související pohádky:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist