Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Bígl Snoopy z komiksu Peanuts zazáří v celovečerním filmu!



24.04.2013

Studio Fox na CinemaConu v Las Vegas potvrdilo, že připravuje celovečerní animovaný 3D film Peanuts Movie, který bude adaptací jednoho z nejpopulárnějších amerických komiksů.

nuts
Foto: Promo
 

Komiks Peanuts, jehož autorem je Charles M. Schulz (1922-2000), vycházel od 2. října 1950 do 13. února 2000 (den po autorově smrti) ve více než 2600 novinách se 355 miliony čtenářů v 75 zemích a byl přeložen do 21 jazyků.

Studio Fox oznámilo, že premiéra filmu byla stanovena na listopad 2015 – tehdy totiž uplyne přesně pětašedesát let od chvíle, kdy slavný komiks poprvé vyšel.

Hlavním hrdinou filmu bude bígl Snoopy, který má jednu zvláštní zálibu – píše romány. Z jeho koníčka ovšem není příliš nadšený Charlie Brown, což je Snoopyho osmiletý páníček!

Režie filmu se ujme průkopník počítačové animace Steve Martino, který má za sebou animáky Horton (2008) a Doba ledová 4: Země v pohybu (2012). Scénář napsali Craig Schulz a Bryan Schulz, tedy syn a vnuk Charlese M. Schulze.

Celovečerní snímek Peanuts bude jistým milníkem v historii celého komiksu, protože Charles M. Schulz byl vůči filmovým adaptacím velmi skeptický a odmítal prodávat autorská práva na zfilmování. Přesto v minulosti vzniklo několik krátkých animovaných snímků, které byly před nedávnem znovu vydány na nosičích DVD a Blu-Ray.

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist