Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Baletní dílna Cesta Don Quijota nejen za láskou už v sobotu v Národním divadle!



08.03.2013

Je Vám méně než 15 let? Chcete poznat zblízka tanečníky Baletu Národního divadla? Pokud máte rádi tanec nebo pohyb, chvilku neposedíte, přitahuje Vás divadlo a všechno to tajemné okolo něj, právě pro Vás je tu Baletní dílna a Dětský klub Národního divadla!

balet
Foto: Národní divadlo
 

Balet Národního divadla připravil pro své malé (ale i velké) diváky specifické baletní dílny, které přiblíží jednu vybranou inscenaci z různých úhlů pohledu i profesí.

V rámci toho poodhalí tvůrci tajemství přípravy konkrétní baletní inscenace a nejmenší diváci tak zajisté pochopí, o čem je titul, na který se chystají do divadla.

Návštěvníci se navíc budou moci potkat s tanečníky i členy inscenačního týmu a možná budou překvapeni, kolik uměleckých profesí se podílí na přípravě konečného jevištního tvaru.

V sobotu 9. března 2013 od 16 hodin se baletní dílna bude věnovat baletu Don Quijote, uváděném ve Státní opeře Praha. Zaměří se nejen na vznik a stavbu Minkusova baletu, ale i na hrdiny Cervantesova románu.

Spolu s Donem Quijotem se tak děti vydají na cestu nejen za láskou, ale i světem uměn a dozví se, co to znamená bojovat s větrnými mlýny a samozřejmě nepřijdou ani o zajímavé ukázky z představení.

balet
Foto: Národní divadlo
 

Pro účastníky jsou připraveny baletní notesy s otázkami, kvízem, křížovkou, a budou si moci zkusit na vlastním těle nejen kostýmy, líčení a rekvizity, ale také základní gesta baletní pantomimy pod dohledem tanečníků Národního divadla. Sobotní dílnou, která trvá zhruba 90 minut, vás provede sólistka Baletu Národní divadla Adéla Pollertová.

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist