Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Baletní dílna Cesta Don Quijota nejen za láskou už tuto sobotu v Národním divadle!



16.11.2012

Navštivte sobotní baletní dílnu Národního divadla! Je Vám méně než 15 let? Chcete poznat zblízka tanečníky Baletu Národního divadla? Pokud máte rádi tanec nebo pohyb, chvilku neposedíte, přitahuje Vás divadlo a všechno to tajemné okolo něj, právě pro Vás je tu Baletní dílna a Dětský klub Národního divadla!

balet
Foto: Národní divadlo
 

Balet Národního divadla připravil pro své malé (ale i velké) diváky specifické baletní dílny, které přiblíží jednu vybranou inscenaci z různých úhlů pohledu i profesí. V rámci toho poodhalí tvůrci tajemství přípravy konkrétní baletní inscenace a nejmenší diváci tak zajisté pochopí, o čem je titul, na který se chystají do divadla.

Návštěvníci se navíc budou moci potkat s tanečníky i členy inscenačního týmu a možná budou překvapeni, kolik uměleckých profesí se podílí na přípravě konečného jevištního tvaru.

V sobotu 17. listopadu 2012 (od 16 hodin!) se baletní dílna bude věnovat baletu Don Quijote, uváděném ve Státní opeře Praha. Zaměří se nejen na vznik a stavbu Minkusova baletu, ale i na hrdiny Cervantesova románu. Spolu s Donem Quijotem se tak děti vydají na cestu nejen za láskou, ale i světem uměn a dozví se, co to znamená bojovat s větrnými mlýny a samozřejmě nepřijdou ani o zajímavé ukázky z představení.

balet
Foto: Národní divadlo
 

Pro účastníky jsou připraveny baletní notesy s otázkami, kvízem, křížovkou, a budou si moci zkusit na vlastním těle nejen kostýmy, líčení a rekvizity, ale také základní gesta baletní pantomimy pod dohledem tanečníků Národního divadla. Sobotní dílnou, která trvá zhruba 90 minut, vás provede sólistka Baletu ND Adéla Pollertová.

Pokud se vám bude Baletní dílna líbit, může vstoupit do Dětského klubu anebo Klubu přátel baletu (určená pro dospělé). V průběhu divadelní sezony jsou totiž pro návštěvníky a členy klubu připraveny další speciální akce, prohlídky divadla, setkání s tanečníky a také slevy na představení. A na leden 2013 se už chystá baletní dílna s názvem Láska a strach Šípkové Růženky …

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist