Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Zrzavá lučištnice vstupuje do českých kin!



14.08.2012

Americký snímek Rebelka je prvním filmem studia Pixar, kde je hlavní postavou žena! V pořadí třináctý celovečerní film slavného studia vypráví o tom, jak odvážná princezna Merida stane tváří v tvář tradici, osudu a nejkrutější bestii.

brave
Foto: Falcon
 

Princezna Merida je zkušená lučištnice a impulzivní dcera krále Ferguse a královny Elinor. Je odhodlána jít si v životě svou vlastní cestou. Vzepře se starému zvyku zasvěcení pánům země - silnému lordu MacGuffinovi, mrzutému Macintoshovi a svárlivému Dingwallovi.

Meridiny činy nechtěně rozpoutají v království chaos a běsnění. Když se obrátí o pomoc k podivínské staré čarodějnici, dostane prokleté přání. Merida, která následuje nebezpečné síly, objeví význam skutečné odvahy, aby zlomila příšernou kletbu, než bude příliš pozdě ...

Tvůrci filmu, kteří na filmu pracovali několik let, se při natáčení inspirovali pohádkami bratří Grimmů a Hanse Christiana Andersena. V říjnu 2010 studio Pixar oznámilo, že stahuje z režisérského postu Brendu Chapman a nahrazuje ji Markem Andrewsem. V závěrečných titulcích jsou však jako režiséři uvedeni oba.

Podle prvních diváků a kritiků je společné dítě studia Pixar a studia Disney obyčejnou pohádkou určenou dětem. Dospělejší diváci, jež jsou zvyklí na sofistikovanější humor animovaných filmů, si tak tentokrát nepřijdou na své, ale mladší publikum bude zřejmě nadšené ...

Hlavní hrdinka Merida totiž posouvá děj neustále vpřed a nakonec nám předá i nějaké to morální ponaučení, jak se na správnou pohádku sluší!

Americká animovaná dobrodružná komedie Rebelka/Brave je v českých kinech k vidění od 16. srpna 2012.

 

 

Sdělte nám Váš názor:

Související pohádky:

Rebelka(43 fanoušků)

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist