Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Zemřel Michael Hofbauer, známý jako Osvald z filmu Lucie, postrach ulice!



12.01.2013

Herec odešel z toho světa čtyři dny po svých devětačtyřicátých narozeninách! Michael Hofbauer se proslavil nejvíce jako vůdce dětské party Osvald z oblíbených filmů Lucie, postrach ulice a A zase ta Lucie!

michal
Michal Hofbauer ve filmu Brontosaurus!
Foto: Filmové studio Barrandov
 

Michal Hofbauer (1964-2013) byl úspěšnou dětskou filmovou hvězdu, která šla v sedmdesátých a osmdesátých letech z role do role. Pro film ho objevil přímo ve škole režisér Zdeněk Zelenka, když hledal dětské představitele pro film Páni kluci.

Michal Hofbauer si poté zahrál ve snímcích Čekání na déšť, Brontosaurus nebo Zakázaný výlet. Rolí Otíka ve dvou celovečerních filmech o panu Tau s názvy Poplach v oblacích a Od zítřka nečaruji se pak definitivně zapsal do srdcí nejmenších diváků.

Jeho doménou byli ovšem nerůznější sígři nebo darebáci, mezi nimiž vyniká hlavně nezapomenutelný Osvald ze seriálu a dvoudílného filmu Lucie, postrach ulice a A zase ta Lucie! Za tuto roli dostal ocenění Zlatý dudek.

Výjimku mezi jeho uličnickými typy představuje ryze kladná role v dětské detektivce Neříkej mi majore! Mihnul se též v televizních seriálech Profesoři za školou, Tajemství proutěného košíku nebo My všichni školou povinní.

Jako dospělý herec ovšem už neslavil takové úspěchy a hrál spíše menší až epizodní role. Od roku 1989 pracoval Michal Hofbauer jako osvětlovač v Divadle na Vinohradech, kde také občas hrál v menších rolích. Naposledy se objevil v roce 2010 v televizní pohádce Škola princů.

 

Sdělte nám Váš názor:

Související pohádky:

Poplach v oblacích(36 fanoušků)
Pan Tau(87 fanoušků)

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist