Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Zdeněk Zelenka natáčí vánoční pohádku podle Hanse Christiana Andersena!



05.06.2013

Známý režisér zfilmuje slavný příběh dánského pohádkáře, který znají děti po celém světě pod názvem Křesadlo! Zdeněk Zelenka ale temnou pohádku, která bude odvysílána o letošních Vánocích, přepsal do podoby pohádkové komedie, jež vstoupí na obrazovky jako Duch nad zlato.

kresadlo
Křesadlo
Foto: Česká televize

 

Příběh Hanse Christiana Andersena Křesadlo byl v České televizi už jednou zfilmován - v roce 2004 natočil pod tímto názvem televizní pohádku Jaroslav Hanuš. V dnešní době však už děti ani nevědí, co vlastně takové křesadlo je, a tak se Zdeněk Zelenka rozhodl, že dá pohádce jiný název a celkově ji projasní!

V hlavních rolí se nám představí Veronika Kubařová v roli princezny, Viktor Preiss, který bude představovat ducha, Jiřina Bohdalová coby Hermína či Jan Hrušínský v roli krále. Vedlejší role si střihnou i Martin Dejdar a Svatopluk Skopal.

Pohádka, která se začala točit v ateliérech na Kavčích horách, by měla být dotočena v prvním prázdninovém týdnu. Finální scéna z popraviště se bude natáčet v okolí zámku Valečov a ostatní scény v Mnichově Hradišti. A předpokládaná premiéra bude o zimních svátcích! Máme se na co těšit!

 

Sdělte nám Váš názor:

Související pohádky:

Křesadlo (14 fanoušků)

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist