Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Ve filmu Kovář z Podlesí hrají i pan Veverka a pan Křeček!



18.05.2013

Nová česká pohádka Kovář z Podlesí, která vstupuje do kin - to není jen Bolek Polívka v hlavní roli a 3D animovaný drak. Důležitou roli ve filmu hraje i pan Veverka a pan Křeček.

kovar
Foto: Bontonfilm
 

Pan Veverka a pan Křeček jsou dva hlodavci, kteří - světe div se - umějí díky vynálezu kovářova synovce mluvit a kteří pomáhají kovářovi v jeho kovárně. Oba každé ráno vstanou a jdou do kovárny do práce. Však taky kováři za to vyhrožují, že zaměstnává knížecí poddané z lesů bez povolení.

Veškeré interiéry, exteriéry i rekvizity filmu - tedy včetně obou hlodavců - byly stylizovány do magického výtvarného stylu Františka A. Skály (syna výtvarníka Františka Skály). Pak Křeček i pan Veverka jsou ale především "výbornými pomocníky" kováře alias Bolka Polívky, a jako takoví posunují celý děj vpřed!

kovar
Foto: Bontonfilm
 

Tvůrci odvážně zkombinovali tři technologie - v pohádce hrají herecké hvězdy společně s klasickými loutkami (pan Křeček a pan Veverka) a s postavou Draka, která je vytvořená počítačovou 3D animací. Pohádka Kovář z Podlesí je v českých kinech k vidění od 16. května 2013. 

 

Sdělte nám Váš názor:

Související pohádky:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist