Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Režisér Václav Vorlíček chystá novou verzi pohádky Zlatovláska!



12.02.2014

Tvůrce legendárního filmu Tři oříšky pro Popelku uvede v příštím roce do kin novou pohádku! Václav Vorlíček holdá novou verzi slavné Zlatovlásky natočit podle předlohy Lucie Konášové, autorky scénáře k oblíbené pohádce Anděl páně režiséra Jiřího Stracha.

zlatovlaska
Zlatovláska z roku 1973

Foto: Česká televize

Pohádka Zlatovláska by měla vstoupit do českých kin v roce 2015, kdy režisér Václav Vorlíček oslaví své pětaosmdesáté narozeniny. Natáčení filmu, které začne v létě tohoto roku, bude podle předběžných plánů producentů probíhat na hradech Kost a Křivoklát a v lednicko-valtickém areálu, včetně zámku Lednice.

Zatímco představitelé hlavních rolí, tedy kuchaře Jiříka a princezny Zlatovlásky, nejsou ještě známi, ve vedlejších rolích se na sto procent objeví třeba Karel Roden, Viktor Preiss či Marián Labuda. Hlavním vypravěčem příběhu ale bude pejsek Štístko, věrný Jiříkův přítel.

Poslední verzí slavné pohádky o princezně se zlatými vlasy je televizní film z roku 1973. Ve snímku Zlatovláska, který natočila režisérka Vlasta Janečková, si hlavní role zahráli Jorga Kotrbová a Petr Štěpánek. Již o osmnáct let dříve ale vznikl v režii Hermíny Týrlové též stejnojmenný loutkový film.

 

Sdělte nám Váš názor:

Související pohádky:

Zlatovláska(330 fanoušků)

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist