Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Prožijte hezké Velikonoce s pohádkami



10.04.2020

Letošní Velikonoce budou jiné, než jsme zvyklí, ale nenechme si tím zkazit náladu. Vyzdobme si dům, upečme beránka a usaďme se s dětmi u televize, kde na nás čeká spousta pěkných pohádek. Stačí si vybrat! Která je vaše nejoblíbenější?

 

Pohádky vysílané na Velký pátek 10. dubna 2020:


Pohádka o mokrosuchém štěstí
ČT1, 7:55

Vodník Toníček se zamiluje do krásné Andulky. Jejímu tátovi to však není příliš po chuti, a tak dceru pošle do Prahy. Toníček se ale nevzdává a s pomocí dalších vodníků po Andulce pátrá. Podaří se mu dívku najít?

 

Honza málem králem
ČT1, 15:50 (nebo v pondělí 13. 4. v 10:55)

Vedle odvážných princů a půvabných princezen bývá nejoblíbenějším hrdinou českých pohádek právě Honza, často mylně pokládaný za hloupého, ale ve skutečnosti chytrý a veselý mladík, který má za ušima!

 

Princ a Večernice
Nova, 15:55 (nebo v neděli 12. 4. ve 12:45, v pondělí 13. 4. na Nova Cinema v 16:30)

Režie Václava Vorlíčka a předloha Boženy Němcové jsou těmi největšími zárukami pěkné pohádkové podívané. Připomeňte si příběh prince Velena, jenž během jediné noci provdá své tři sestry Větrníkovi, Měsíčníkovi a Slunečníkovi. Následně se vydá do světa, kde je nucen čelit nejen lapkům, ale hlavně krutému Mrakomorovi.

 

S čerty nejsou žerty
Nova, 20:20 (nebo v pondělí 13. 4. ve 14:10)

Páteční večer na Nově bude patřit populární pohádce o chamtivé Dorotě Máchalové, marnivé Angelíně, milé Adélce, statečném Petru Máchalovi a samozřejmě o čertech, s nimiž rozhodně nejsou žádné žerty.

 

Z dalších pátečních pohádek doporučujeme např.
Škola princů (ČT1, 13:15)
Nebojsa (Prima, 15:55 NEBO v sobotu 11. 4. na Prima MAX v 18:15 NEBO v neděli 12. 4. na Prima Max ve 12:10)
Micimutr (ČT1, 17:20)
Tajemství staré bambitky (ČT1, 20:10)


Pohádky vysílané v Bílou sobotu 11. dubna 2020:


Princezna na hrášku
Nova, 9:00

Sobotní německá pohádka na Nově vypráví o dívce, která jednoho dne zaklepe na zámeckou bránu a tvrdí, že je princezna. Nikdo jí nevěří, přesto jí královská rodina poskytne přístřeší. Královna se domnívá, že by dívka mohla být dobrou ženou pro mladého prince. Toho však král pošle do světa, aby si tam nevěstu našel sám.

 

O Honzovi a Barušce
ČT1, 13:05

Mlynářský synek Honza se vydá do světa za nevěstou. V černém lese vstoupí do služeb čaroděje a objeví uvězněnou Barušku. Povede se mu ji osvobodit? Veselá pohádka s hezkými písničkami potěší malé i velké diváky.

 

Sedmero krkavců
ČT1, 16:35
Dramatický pohádkový příběh z roku 1993 byl natočen podle předloh Pavola Dobšinského a Boženy Němcové. Jeho hrdinkou je statečná Bohunka podstupující ty nejtěžší zkoušky ve snaze zachránit svých sedm zakletých bratrů.

 

Kráska a zvíře
Nova, 20:20 (nebo v neděli 12. 4. na Nova Cinema v 17:35)
Romantický fantasy muzikál pro celou rodinu ovládne sobotní večer na Nově. Jde o hranou adaptaci animované klasiky společnosti Disney a oslavu jednoho z nejpopulárnějších příběhů vůbec. Nezávislou a bystrou Krásku (již hraje Emma Watson) ve svém zámku uvězní děsivé zvíře (Dan Stevens). Dívka si časem uvědomí, že pod ošklivým zevnějškem se ukrývá vlídná duše skutečného prince.


Pohádky vysílané na Velikonoční neděli 12. dubna 2020:


Pyšná princezna
ČT1, 13:05

Slavná pohádka režiséra Bořivoje Zemana vznikla podle předlohy Boženy Němcové a baví diváky už od roku 1952. Vypráví o rozmazlené princezně Krasomile, která si odmítne vzít za muže spravedlivého krále Miroslava. Ten se ale jen tak nevzdá a v přestrojení za zahradníka princeznu postupně napraví.

 

Nesmrtelná teta
ČT1, 16:45

Temperamentní situační pohádková komedie o chasníkovi Matějovi, který náhle přijde k rozumu a rozhodne se usilovat o ruku princezny Pavlínky, vznikla podle předlohy Karla Jaromíra Erbena a natáčela se mimo jiné na zámku ve Vranově nad Dyjí.

 

Čertoviny
Prima, 20:15

Nedělní večer patří jedné z novějších pohádek Zdeňka Trošky. Hlavními hrdiny jsou v tomto případě dva mladí čerti, kteří schválně překáželi při úklidu pekla a způsobili útěk hříšné duše. Za trest musejí na svět a přivést Luciperovi nějaké ty hříšníky.


Pohádky vysílané na Velikonoční pondělí 13. dubna 2020:


Dařbuján a Pandrhola
Prima, 12:20 (nebo ve čtvrtek 16. 4. na Prima MAX v 11:25)

Humorná havířská pohádka režiséra Martina Friče byla natočena roku 1959 podle předlohy Jana Drdy a dodnes patří k tomu nejlepšímu, co mohou české filmové pohádky nabídnout. Hrdinou je chudý Kuba Dařbuján hledající kmotra pro své dvanácté dítě. Odmítne boha i pekelníka, rád však přijme nabídku samotného Smrťáka.

 

Tři veteráni
Nova, 15:55 (nebo ve středu 15. 4. na Nova Cinema v 18:15)

Pohádková komedie podle jednoho z příběhů Jana Wericha představuje tři vysloužilé vojáky, kteří jsou po propuštění z armády bez peněz a toulají se nazdařbůh světem. Pak ale potkají tři záhadné skřítky a dostanou od nich kouzelné dary. Právě tehdy začíná to pravé dobrodružství…

 

O statečném kováři
Prima, 15:55

Hrdinou příběhu na motivy pohádky Boženy Němcové je odvážný a silný kovář Mikeš, jenž se právě vydává do světa na zkušenou. Cestou potká dva kamarády a dozví se o zmizení tří krásných princezen. Dokáže překonat všechny překážky a zjistit, co se s dívkami stalo?

 

Peklo s princeznou
ČT1, 20:05

Princezna Aneta se odmítá vdát za nešikovného prince Jeronýma ze sousedního království. Její otec však nemůže porušit královský slib, znamenalo by to válku. A tak vymyslí velkolepou lest a pošle sousednímu panovníkovi zprávu, že se o Anetu uchází sám Lucifer. Netuší, že tím spustí lavinu nepředvídatelných událostí a vzbudí hněv celého pekla, především pak Luciferovy žárlivé nevěsty Muribany.

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist