Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Pohádkoví herci: Radoslav Brzobohatý



13.09.2012

Radoslav Brzobohatý, herecká legenda, která slavila úspěchy ve filmu i na divadle. V pohádkovém světě zanechal stopu v podobě zlého čaroděje Mrakomora.

 

 .Radoslav Brzobohatý

Zdroj: Archiv TV Nova

 

Radoslav Brzobohatý (13. září 1932 - 12. září 2012) byl český herec, který se narodil ve Vrútkách na Slovensku. Pocházel z hudební a zároveň i z námořnické rodiny. Část svého mládí prožil na Valašsku.

Po úspěšném vystudování herectví na DAMU se objevil v divadlech v Kolíně, Olomouci, Příbrami a Praze. Nejdelší divadelní štaci absolvoval v Divadle na Vinohradech. V roce 2004 společně se svoji manželkou zakládá Divadlo Radka Brzobohatého.

Díky své sportovní postavě byl často obsazován do rolí rázných chlapských typů. K jeho nejznámějším filmům patří Atentát, Všichni dobří rodáci, Ucho a také seriál F. L. Věk.

 

V POHÁDKOVÉM SVĚTĚ

I v pohádkové říši zanechává svoji stopu. Sice ho neuvidíme v rolích hodných princů nebo králů, zato v roli zlého čaroději ho zaručeně spatříme v pohádce Princ a Večernice. Jeho Mrakomor, král všeho nečasu, patří k těm nezapomenutelným záporákům, kteří dovávají pohádkám to správné kouzlo. 

 

Mrakomor

 Mrakomor, král všeho nečasu

 

Sdělte nám Váš názor:

Související pohádky:

Princ a Večernice(420 fanoušků)

Nejnovější články:

Kategorie:
Pohádkoví herci

TOPlist