Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Pohádkoví herci: Helena Růžičková



13.06.2012

Helena Růžičková byla populární herečka, kterou můžeme především vidět v komediálních rolích. V pohádkovém světě dokázala svoji korpulentní postavou okouzlit i prince.

 

Helena Růžičková

Zdroj: TV Prima

 

Helena Růžičková (13. června 1936 - 4. ledna 2004) byla česká herečka, která se narodila v Praze. Již od dětství se pohybovala v umění, když se stala žačkou baletní školy. K divadelnímu herectví se dostala přes povolání choreografky a jevištní techničky.

Ve filmu jí byly určeny především komediální role. V jejím podání je nezapomenutelná filmová postava Škopkové z trilogie Slunce, seno... Ani v pohádkovém světě se neztratila. Nejen díky své korpulentní postavě dokázala okouzlit i prince. Helena Růžičková zemřela 4. ledna 2004 v Plzni.

 

V POHÁDKOVÉM SVĚTĚ

V pohádkové říši se razantněji objevuje jako Kordula, která dokáže zvednou koně a to i s jeho jezdcem. Je to kovářova dcera, která v pohádce O chrabré Kordule okouzlí i prince.

Je to náročné být silnou dívkou. A proto není divu, že si chvíli odpočine v roli jemně bláznivé ženy, čekající na Kolumbuse, který má připlout vodovodem. 

 

Helena Růžičková

Jemně bláznivá žena z filmu Dívka na koštěti

 

Musíme uznat, že Droběna má neskutečné taneční nadání. Princ z pohádky Tři oříšky pro Popelku se musí hodně snažit, aby jí v tanci stačil.

 

Tři oříšky pro Popelku

Usměvavá Droběna s princem z pohádky Tři oříšky pro Popelku

 

Její pohádková kariéra je na vrcholu v pohádce O princezně Jasněnce a létajícím ševci. Jako zlá čarodějnice dává zabrat nejen létajícímu ševci a princezně Jasněnce, ale také hodné Sluneční paní.

 

O princezně Jasněnce

Zlá čarodějnice se svoji dcerou Černavou

 

Malá epizodka z poctivého blázince

 

Sdělte nám Váš názor:

Související pohádky:

Dívka na koštěti(278 fanoušků)

Nejnovější články:

Kategorie:
Pohádkoví herci

TOPlist