Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Pohádka Kovář z Podlesí má nejdokonalejšího draka v historii českého filmu!



12.03.2013

Filmová pohádka, která bude mít premiéru 16. května 2013, se od tohoto týdne představuje v kinech svým trailerem! Tvůrci pohádky se rozhodli zkombinovat tři, na první pohled nesourodé, technologie - v pohádce hrají herecké hvězdy společně s klasickými loutkami a s postavou Draka, která je vytvořená počítačovou 3D animací.

kovar
Filip Cíl a Bolek Polívka
Foto: Bontonfilm
 

Boris Masník, trikový supervizor filmu Kovář z Podlesí, o Drakovi říká: "Náš Drak se nevylíhl v jeskyni, ale v počítačovém studiu. Nevznikl z univerzálních dračích předloh, ale z atypického modelu, který z hlíny vytvořil výtvarník filmu, F. A. Skála. Jeho základem byl 3D model, díky kterému Drak dostal základní tvar a kostru, kterou jsme pak mohli počítačově ovládat.

Nejdůležitější ale byly povrchy jeho těla, které Drakovi daly velmi specifický charakter. Vycházeli jsme ze z reálných zdrojů - Drak má břicho, které připomíná břicho hrocha, jeho záda zase vycházejí ze zad ještěrky, je to takové kombinované a křížené "zvířátko". Drak už není nejmladší, takže má na těle všelijaké vrásky a záhyby. To vše dohromady vytvořilo jeho originální a věrohodnou podobu."

První ukázka z filmu Kovář z Podlesí!
 

První pracovní projekce filmu nasvědčují tomu, že se odvaha vyplatila, a přesto, že je ve filmu více než tři sta triků, všechny zcela nenápadně zapadají do děje a nestrhávají na sebe pozornost. Diváci se tak mohou těšit na Draka, který v českém filmu nemá obdoby, a který hrdě obstojí ve srovnání s draky "zahraničními". 

Kombinace herců, loutek a počítačově animovaných postav je velmi přirozená, a děti, které jsou zvyklé na současnou vysokou úroveň zahraničních dětských filmů, jsou ochotné uvěřit, že loutkové postavy Křečka a Veverky jsou skutečně "živá zvířátka". A velký úspěch má u dětí samozřejmě Drak.

kovar
Bolek Polívka a Barbora Seidlová
Foto: Bontonfilm
 

Všechny postavy jsou poměrně upovídané, ale mluví čistým a vtipným jazykem, takže pobaví děti i dospělé. Kovář z Podlesí má poklidné tempo klasických pohádek a bez zbytečného spěchu vypráví příběh, ve kterém jde, jako v každé pohádce, o souboj dobra a zla

A protože je to "pohádka, ve které je všechno tak trochu jinak" není ani dobro a zlo až tak úplně jednoznačné, a stejně jako děj filmu, je i jeho závěr nečekaný a originální! Těšte se!

 

Sdělte nám Váš názor:

Související pohádky:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist