Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Pohádka Jack a obři: Kdo jsou hlavní hrdinové filmu?



30.03.2013

V dnešním díle se dozvíme, které ústřední postavy budou ve fantasy filmu bojovat s hrůzostrašnými obry! Není to jenom zamilovaná dvojice Jack a Isabelle, ale také rytíř Elmont, král Brahmwell nebo mstivý lord Roderick.

jack
Foto: Warner Bros. Pictures
 

Jack a Isabelle mají mnoho společného, počínaje touhou vidět více než jim umožňují jejich odlišné, avšak podobným způsobem ohraničené světy. Jsou to dvě dobrodružné duše na prahu dospělosti, které sdílí touhu být svobodné a jejichž cesty se právě chystají protnout.

Kdo je odvážný Jack?

Jack (Nicholas Hoult) je mladý muž, který by možná dosáhl mnohem víc nebýt toho, že jako chlapec osiřel a začal žít se svým strýcem, se kterým se musel starat o půdu. Kdysi asi chtěl být hrdinou, jenže teď sní jen o tom, jak se dostat pryč z farmy.

Věci se pro Jacka nevyvíjejí vždy tak, jak by si představoval, ale on vždy stojí nohama pevně na zemi. Ale když se zamiluje do princezny, která je v nesnázích, tak to první, co ho napadne, je pomoci jí. 

jack
Foto: Warner Bros. Pictures
 
Věci se pro Jacka nevyvíjejí vždy tak, jak by si představoval, ale on vždy stojí nohama pevně na zemi. Ale když se zamiluje do princezny, která je v nesnázích, tak to první, co ho napadne, je pomoci jí. Podobně jako Jack není od samého počátku ztotožněn s rolí hrdiny, stejně se ve své roli necítí dobře ani Isabelle.
 

Kdo je princezna Isabelle?

Princezna Isabelle (Eleanor Tomlinson) má silnou vůli a je dost nekonformní. Odmítá pompu a protokol a všechno co s sebou přináší role dcery krále, touží po životě mimo královské zdi a proto využívá každou příležitost k útěku z paláce. Ale jinak svého otce miluje a chápe, jak se cítí, protože matku ztratila už před mnoha lety.

jack
Foto: Warner Bros. Pictures
 
Bylo-li dobrodružství tím, po čem princezna toužila, pak se její tužby jistě naplnily té noci, kdy se vyplížila z hradu a odjela, aby tak ochránila Jackův úkryt před sílící bouří. Dorazila právě včas, aby viděla jednu z těch zvláštních fazolí, které Jack získal, jak vyroste v gargantuovskou vinnou révu.
 

Kdo je rytíř Elmont?

Ewan McGregor, který představuje Elmonta, svou roli popisuje jako „vedoucího strážce elitní skupiny deseti králem vyvolených rytířů", a zároveň hlavního královského strážce – což znamená, že tráví nejvíce času ochranou princezny Isabelly.

Svou zodpovědnost bere Elmont velice vážně, a není to nikterak jednoduchý úkol, protože princezna se neustále převléká do šatů obyčejných venkovanek, a lehce mu tak může proklouznout. Zná všechny možné způsoby úniků z hradu, o nichž Elmont nemá ani ponětí.

jack
Foto: Warner Bros. Pictures
 

Rytíř Elmot je typ všestranného muže, který všechno zvládne s elegancí a šarmem. Ať už jde o cokoliv, nikdy se nestraní žádné práce. To ovšem neznamená, že dělá všechno výborně – občas je tomu přesně naopak, a to pak způsobuje opravdu pozoruhodné situace.

Jack vzhlíží k Elmontovi jako ke svému staršímu bratrovi a vzoru, stejně tak jako většina obyvatel Cloisteru. Strážci se totiž těší velké úctě, protože nosí brnění a starají se o království, a jejich životy jsou tak o to více vzrušující.

Jak se natáčel film Jack a obři? Podívejte se?
 

Zprvu jsou jejich pocity na hony vzdálené jakékoli vzájemné náklonnosti. Když se Jack dobrovolně přidá k pátrající skupině, setká se nejprve s posměchem ze strany Elmonta a jeho vybrané skupiny. Jak by mohl obyčejný pomocný rolník s nulovými zkušenostmi doufat ve svůj úspěch v tak významné a rozhodující misi? 

A jak se jejich host dostává stale blíže k srdci nebezpečí, Jack se ani na okamžik nechce vzdát svého cíle. Elmontův posměch se obrátí v přátelství, které přeroste v respekt a spolupráci. Tito dva hrdinové jsou brzy svázáni svou společnou nechutí k trapiteli Roderickovi, bezostyšnému odpůrci, jehož účast na celé misi má své tajné poslání – a není jím jen chránit princeznu.

jack
Foto: Warner Bros. Pictures
 
Jack se ale ani na okamžik nechce vzdát svého cíle, a tak Elmontův posměch se obrátí v přátelství, které přeroste v respekt a spolupráci. Tito dva hrdinové jsou brzy svázáni svou společnou nechutí k trapiteli Roderickovi, jehož účast na celé misi má své tajné poslání – a není jím jen chránit princeznu.
 

Kdo je zákeřný lord Roderick?

Přestože je Roderick oficiálně zasnoubený s Isabelle, jeho jediným zájmem je jeho vlastní zisk. Pravdou je, že ve svém poslání snad už ani nemůže být víc zaujatý, dává mu totiž příležitost, po níž prahne a touží už léta – najít místo zápasů obrů, a pak se stát jejich vůdcem.

jack
Foto: Warner Bros. Pictures
 
Jenže aby toho dosáhl, potřebuje zvládnout pouze dvě věci: mocný předmět, který obry dostane do jeho područí – ten předmět tvoří most mezi jejich a naším světem. Ten první předmět už má ve svém vlastnictví. A druhý mu nevědomky poskytne Jack ... A Roderick tak nyní doufá, že se stane novým králem Cloisteru – pro převzetí moci a ovládnutí říše by udělal cokoliv.
 

Kdo je dobrotivý král Brahmwell?

Mezitím, když se rozpoutá drama několika vzdálených obrů, jejichž jméno je Gantua, dobrý král Brahmwell netrpělivě čeká na zprávy o své dceři, a z představy, že ztratí své jediné dítě, ochoří. Už jednou ztratil svou ženu, lásku svého života, a tak Isabelle je teď pro něj vším.

Ne že mu obři byli zcela neznámí – spíše, jako většina ostatních v království, nevěřil král až do poslední chvíle, že existují, i když o nich po jeho říši kolovala spousta příběhů. Až když dojde k obrovské a strhující bitvě mezi obry a zemí krále Brahmwella, všichni uvěří, že legendy nelhaly.

jack
Foto: Warner Bros. Pictures
 

Svým posláním je král, a jako takový má za povinnost ochránit obyvatele Cloisteru. Jenže jako otec chce ochránit i svou dceru, a tyto dvě věci nejsou slučitelné. Pokud neudělá, co je po něm žádáno, pak království ztratí půdu pod nohama – a zničí tak Isabelle místo, do něhož by se mohla vrátit. 

Další postavy z filmu

Mezi všemi obyvateli Cloisteru hrají přední role Eddie Marsan jakožto Elmontův věrný poručík Crawe, Ewen Bremmer jakožto Roderickův slabomyslný, ale zlomyslný pomocník Wicke; a Warwick Davis jakožto starý Hamm, který vede skupinku oddaných herců do podhradí – a to v počáteční scéně, která rozehrává celou historii připomenutím legend o obrech.

 

Sdělte nám Váš názor:

Související pohádky:

Jack a obři (8 fanoušků)

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist