Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Myšák Mickey na filmovém plátně poprvé promluvil před 85 lety!



18.11.2013

Dne 18. listopadu měl premiéru snímek Parník Willie, což byl vůbec první animovaný film opatřený zvukem! Slavný Myšák Mickey tak vlastně před 85 lety poprvé promluvil na filmovém plátně! Z populárního hlodavce se postupem času stala nejpopulárnější animovaná postavička na světě!

mickey
Foto: Promo
 

Nejznámější a nejoblíbenější animovanou postavou ze světa Walta Disneyho je Mickey Mouse neboli Myšák Mickey, který se na filmovém plátně objevil poprvé už 15. května 1928 v šestiminutovém animovaném příběhu Plane Crazy.

Mickey Mouse přišel na svět díky spolupráci dvou animátorů, Walta Disneye a Uba Iwerkse. Postavička myšáka byla vytvořena jako náhrada za dřívější hvězdu animovaného filmu, která se jmenovala Oswald the Lucky Rabbit alias králík Oswald.

 

Ze začátku to vypadalo, že Mickey Mouse se ve filmu neprosadí, protože jeho první dva krátké filmy (Plane Crazy a The Gallopin' Gaucho) diváky neoslovily. Vše se však změnilo díky jeho třetímu příběhu s názvem Parník Willie, který měl premiéru právě před 85 lety, tedy 18. listopadu 1928!

V sedminutovém černobílém filmu se také objevila Mickeyho kamarádka Minnie a kravička Clarabelle. Parník Willie byl již jako první animovaný snímek v historii ozvučený a díky tomu se z myšáka stala filmová hvězda. Mimochodem, svůj hlas Mickeymu a Minnie na osmnáct let propůjčil sám Walt Disney.

Mickey Mouse se později stal první kreslenou postavičkou, která má svoji hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy. Stalo se tak 18. listopadu 1978, u příležitosti jeho 50. narozenin. Ačkoliv se Myšák Mickey ve filmu objevil již 15. května, jeho oficiální narození bylo stanoveno na 18. listopad 1928!

 

Sdělte nám Váš názor:

Související pohádky:

Mickey Mouse(107 fanoušků)

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist