Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Mickey Mouse: Již 84 let na filmovém plátně!



15.05.2012

Mickey Mouse se před 84 lety poprvé objevil na filmovém plátně. Z myšáka se stala nejpopulárnější animovaná postavička na světě!

 

Mickey Mouse

Mickey Mouse se svoji milou kamarádkou Minnie

 

Nejznámější a nejoblíbenější animovanou postavičkou ze světa Walta Disneyho je Mickey Mouse ( česky Myšák Mickey). Ten se na filmovém plátně objevil 15. května 1928 v šestiminutovém animovaném příběhu Plane Crazy. V krátkém černobílém filmu se také poprvé objevila jeho kamarádka Minnie a kravička Clarabelle.

 Postavička Mickey Mouse přišla na svět díky spolupráci dvou animátorů, Walta Disneye a Uba Iwerkse. Postavička myšáka byla vytvořena jako náhrada za dřívější hvězdu Walta Disneyho, která se jmenovala Oswald the Lucky Rabbit (králík Oswald).

 

Walt disney a mickey mouse

Walt Disney se svoji nejslavnější postavičkou

 

Ze začátku to vypadalo, že Mickey Mouse se ve filmu neprosadí. Jeho první krátký film diváky neoslovil. Vše se však změnilo u jeho třetího příběhu s názvem Parník Willie. Tento příběh byl již (jako první v historii) ozvučený a díky tomu se z myšáka stala filmová hvězda. Svůj hlas Mickeymu a Minnie na 18let propůjčil sám Walt Disney.

Mickey Mouse se stal první kreslenou postavičkou, která má svoji hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy. Stalo se tak 18. listopadu 1978, u příležitosti 50. výročí narozenin této postavičky. Ano, Myšák Mickey se sice ve filmovém světě objevil již 15. května, ale jeho oficiánlní narození bylo stanoveno na 18. listopad 1928.

 

Plane Crazy, první film, ve kterém se Mickey Mouse objevil. Tento krátký film byl dodatečně ozvučen. 

 

Sdělte nám Váš názor:

Související pohádky:

Mickey Mouse(107 fanoušků)

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist