Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Legendární zvěrolékař doktor Dolittle se vrací!



12.01.2020

Dne 16. ledna 2020 vstoupí do našich kin rodinná fantasy komedie Dolittle v hlavní roli s Robertem Downeym Jr. Dobrodružný film od tvůrců Alenky v říši divů a Zloby, královny všeho zlého slibuje vzrušující podívanou plnou hereckých hvězd.


Foto: Universal Pictures (2x)

Doktor Dolittle (Robert Downey Jr.) byl díky své výjimečnosti jmenován osobním lékařem královny Viktorie. Ale to už je dávno. Před pár lety ovdověl a od té doby se drží v ústraní za zdmi kdysi velkolepého sídla. Obklopuje ho pouze smečka zvířecích přátel, s nimiž si rozumí lépe než s lidmi. Aby ne, když zná jejich řeč.

Pak mu ovšem do života vpadne drzý kluk (Harry Collett), který si vzal do hlavy, že se stane doktorovým učedníkem. To je samo o sobě pro doktora kapánek nepříjemné, ale vzápětí ho navíc ještě povolají k nemocné královně. Na její smrtelně nebezpečnou chorobu neexistuje jiný lék než ten, který se dá najít pouze na bájném exotickém ostrově. Dolittle se tak musí vydat na dobrodružnou plavbu do neznáma, pochopitelně za doprovodu svých věrných kamarádů.

 

Mezi doktorovy zvířecí parťáky patří ustrašená gorila (Rami Malek), praštěná husa (Octavia Spencer), cynický pštros (Kumail Nanjiani), optimistický lední medvěd (John Cena) a neuvěřitelně chytrý papoušek (Emma Thompson). Početný tým bude opravdu zapotřebí, protože Dolittle má před sebou nebezpečí, na která není ani trochu připraven.

V patách má bandu nepřátel, jež touží jeho plány na záchranu královny za každou cenu překazit. Ve filmu dále hrají Antonio Banderas, Michael Sheen a Jim Broadbent. Z hvězd, které propůjčily hlasy zvířecím hrdinům, jmenujme ještě Marion Cotillard, Ralpha Fiennese, Selenu Gomez nebo Toma Hollanda.

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist