Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Kudy vede Cesta za živou vodou?



29.01.2020

Od 30. ledna 2020 si můžete zajít do kina na norskou fantasy pohádku Cesta za živou vodou, která volně navazuje na snímek Cesta za králem trollů. V něm jsme se seznámili s dobrosrdečným Espenem, jeho dvěma bratry a odvážnou princeznou Kristin. Jaké dobrodružství čeká na Espena tentokrát?

 

Foto: Maipo Film / Eirik Evjen

 Kristininy rodiče, krále Erika a královnu Viktorii, někdo otráví. Z hrozného činu jsou nespravedlivě obviněni Espenovi bratři. Zatímco v nejhlubším vězení čekají na popravu, Espen hledá způsob, jak nešťastnou situaci vyřešit.

Přesvědčí princeznu, aby se s ním vydala hledat bájný zámek Soria Moria, postavený ze zlata. Tam se podle pověstí ukrývá pramen zázračné živé vody, s jejíž pomocí by se snad dalo zachránit krále, královnu i oba bratry. Ale není to nakonec pouhá báchorka? Nebo Espenův trik, jak odvést pozornost a oddálit popravu? Možná. Říká se však, že na každé povídačce bývá zrnko pravdy… 

 

A tak se Kristin a Espen vypraví na nejistou cestu plnou kouzel, dobrodružství, lásky i nebezpečí. Musejí jednat rychle, protože mají v patách bandu proradných Dánů, kteří jejich království nenávidí a chtějí je zastavit za každou cenu. Pokud Espen a Kristin neuspějí, bude to znamenat konec nejen pro království, nýbrž i pro celý svět.

 

Snímek se nenatáčel pouze v samotném Norsku, ale také v České republice. V hlavních rolích se stejně jako v případě prvního filmu objevují Vebjørn Enger (Espen) a Eili Harboe (Kristin). Dále v něm hrají Petronella Barker (královna Viktorie), Gard B. Eidsvold (král Erik) aj. Režie se opět ujal Mikkel Brænne Sandemose.

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist