Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Kovář z Podlesí: Pohádka, ve které je všechno tak trochu jinak!



16.05.2013

Hlavní myšlenkou pohádky Kovář z Podlesí má být fakt, že se zlem nelze bojovat hrubou silou, ale naopak – rozumem, srdcem a odvahou.V hlavních rolích nového českého filmu září Bolek Polívka jako kovář a Filip Cíl jako jeho synovec Toník!

kovar
Foto: Bontonfilm
 

Podlesí je malá vesnička, kterou se před lety přehnala válka s Turkem. Dobré houbové víly byly tehdy požádány o pomoc, ale protože vykonaly dobro i zlo zároveň, byly potrestány a staly se z nich houbové baby. A na Podlesí za to padla kletba.

Teď přišel čas vše napravit, ale ve vsi se náhle objevuje Drak. A tak zatímco se Toník snaží zachránit svou milou Bětku ze spárů zlých víl, jeho strýc Kovář se se svými zaměstnanci Veverkou a Křečkem vypraví na Draka ... 

Novou českou pohádku natočil režisér Pavel Göbl (46), který se zatím uvedl dvěma komediemi - Ještě žiju s věšákem, plácačkou a čepicí (2006) a Veni, vidi, vici (2009).

Kovář z Podlesí má poklidné tempo klasických pohádek a bez zbytečného spěchu vypráví příběh, ve kterém jde, jako v každé pohádce, o souboj dobra a zla.

A protože je to „pohádka, ve které je všechno tak trochu jinak“, není ani dobro a zlo až tak úplně jednoznačné, a stejně jako děj filmu, je i jeho závěr nečekaný a originální.

Česko-slovenská pohádka Kovář z Podlesí má v českých kinech premiéru 16. května 2013.

 

Sdělte nám Váš názor:

Související pohádky:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist