Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Jak si dopřát dezert a nepřibrat



09.04.2020

Začali jste s ketodietou a úspěšně se vám daří, ale chybí vám zákusky a dezerty?

Věřte, že v tom nejste sami. Začátky na ketodietě mohou být těžké, zvláště pokud jste milovníci sladkostí a dezertů.

Ketodieta omezuje denní příjem sacharidů na 20-50 gramů pro nastartování stavu ketózy, metabolického stavu, při kterém vaše tělo využívá pro svou energii tuky místo cukrů. Což znamená, že většina sladkostí je zakázána.

Jak si tedy dezerty vybírat, abyste neporušili ketodietu a zároveň nestrádali?

Vyberte si verzi bez cukru

Problémy s keto dezerty lze vyřešit přechodem na jejich verzi bez cukru. Vyzkoušet můžete například proteinový čokoládový pudink bez cukru, nebo raw dezerty, které se stávají více a více oblíbenými. Najděte si svoji vlastní alternativu dezertů bez cukru, která vám bude nejvíce chutnat. 

Proměňte svůj oblíbený dezert na keto

Svých oblíbených receptů na dorty a bábovky se nemusíte vzdávat ani na ketodietě. Stačí jen proměnit svůj oblíbený recept v keto recept. Místo klasické mouky můžete použít kokosovou nebo mandlovou. Cukr zkuste nahradit stévií, čekankovým sirupem, či použít ovoce s nízkým obsahem cukrů, jako je bobulové ovoce.

Slyšeli jste o Fat bombs?

Fat bombs, neboli dezerty, kterým se přezdívá tukové bomby, se stávají velmi populárními. Obecně platí, že tyto dezerty mají vysoký obsah tuků a nízký obsah sacharidů, jsou proto ideální pro ketodietu. Nejenže vám pomohou uspokojit chuť na sladké, ale také vám dodají tolik potřebnou energii. Obsahují více než 90 % tuků a snadno se dají vyrábět ve sladkých i slaných variantách. Lehce jimi proto můžete nahradit nejen dezert, ale také hlavní jídlo. Vyzkoušejte některé z mnoha keto receptů na internetu.

Vyzkoušejte předem připravené dezerty

Velmi oblíbenou variantou u ketonové diety jsou předem připravené dezerty. Tyto pochutiny byly schváleny výživovými poradci, proto s nimi máte jistotu, že vaše tělo obdrží správný poměr bílkovin, vitamínů a minerálů s minimem cukrů. Vyzkoušet můžete například proteinovou panna cottu, která je připravena během chvilky. Pokud vás trápí chuť na čokoládu, proteinové tyčinky s čokoládovou polevou stačí jen rozbalit a sníst.

Jak se sami můžete přesvědčit, dopřát si dezert na ketodietě může být jednodušší, než si myslíte. Stačí si jen dávat pozor na složení a být kreativní při jejich výrobě a výběru.

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist